PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ξήλωνε καλώδια χαλκού από υποσταθμούς του ΔΕΔΔΗΕ


Συνέχισε να ξηλώνει «κατά ριπάς» καλώδια χαλκού υψηλής τάσης ο 57χρονος που στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για 288 περιπτώσεις κλοπών από υπόγειους υποσταθμούς του ΔΕΔΔΗΕ.

Τη φορά αυτή συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε ο 16ος τακτικός ανακριτής Αθηνών για κλοπές κατ’ εξακολούθηση και παρακώλυση λειτουργίας κοινωφελών εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο συλληφθείς, τουλάχιστον από τον περασμένο Μάρτιο, διέπραττε συστηματικά διαρρήξεις σε υπόγειους υποσταθμούς του Διαχειριστή, αφαιρώντας καλώδια χαλκού υψηλής τάσης, τα οποία στη συνέχεια πουλούσε, αποκομίζοντας σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Μέχρι τώρα έχουν εξιχνιαστεί άλλες 57 διαρρήξεις υποσταθμών, στο κέντρο της Αθήνας (Εξάρχεια, Ομόνοια, Κεραμεικός κ.α.) και σε Άγιο Δημήτριο, Παγκράτι, Άλιμο, Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη, Πετράλωνα, Δάφνη, Κολωνό, Κουκάκι και Νέο Κόσμο.

Προηγήθηκε έρευνα, με επίκεντρο ότι ο δράστης προφανώς κατείχε τις κατάλληλες τεχνικές γνώσεις για την αφαίρεση των καλωδίων από τα σημεία σύνδεσης, με τρόπο που δεν έθετε σε κίνδυνο τη σωματική του ακεραιότητα, καθώς, λόγω των ιδιαίτερα υψηλών ηλεκτρικών φορτίων στους υποσταθμούς, οποιοσδήποτε λάθος χειρισμός, μπορούσε να οδηγήσει σε θάνατο.

Από την αφαίρεση των καλωδίων των υποσταθμών προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ, λόγω υπέρτασης στο ηλεκτρικό δίκτυο, καθώς και σε ηλεκτρικές συσκευές των καταναλωτών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλλάζει και πάλι το ανοιξιάτικο σκηνικό του καιρού – Καταιγίδες στην Αττική

Peristeri News

Έκρηξη από γκαζάκια στην είσοδο κολλεγίου στον Ταύρο

Peristeri News

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment