PeristeriNews.gr
Διεθνή

«Ξέραμε όλοι από το 2009 για την ελληνική οικονομία»


Υποστήριξε ο Χοακίν Αλμούνια.

Από το 2009 ήταν γνωστή η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με έκθεση του τότε αρμόδιου επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Χοακίν Αλμούνια, την οποία δημοσιεύει η «Καθημερινή της Κυριακής».

Σύμφωνα με αυτήν, στις 7 Ιουλίου 2009, ο κ. Αλμούνια ενημέρωσε τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, ότι στο τέλος του έτους, το ελληνικό έλλειμμα θα ξεπερνούσε το 10% του ΑΕΠ, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με τον επίσημο στόχο για έλλειμμα της κεντρικής κυβέρνησης 5% του ΑΕΠ..

Επίσης, στην έκθεση, αναφερόταν η τεράστια απόκλιση από τους στόχους του προϋπολογισμού για έσοδα και δαπάνες που οδήγησε σε εκτόξευση του ελλείμματος, ενώ οι προβλέψεις για ανάπτυξη χαρακτηρίζονταν «αβάσιμες και υπεραισιόδοξες».

Ο τότε επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίασης της Συνόδου των υπουργών Οικονομίας της Ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο στις 8 Σεπτεμβρίου 2009, είχε επισημάνει ότι για το 2010, θα πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα διορθωτικού χαρακτήρα μέτρα για τη συρρίκνωση του ελληνικού ελλείμματος στο 3% του ΑΕΠ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment