PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ν. Χαρδαλιάς: Πέντε νεκροί και δύο αγνοούμενοι από την κακοκαιρία στην Εύβοια


Στις φονικές πλημμύρες στην Εύβοια που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 5 άτομα, αναφέρθηκε από ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

«Είχαμε μία δύσκολη μέρα, ο κρατικός μηχανισμός έδωσε μία δύσκολη μάχη . Όλοι κατέβαλαν έναν υπεράνθρωπο αγώνα» τόνισε από την Εύβοια στην οποία βρίσκεται ο κ. Χαρδαλιάς .

«Η πρόβλεψη για τις σημερινές βροχές στην περιοχή ήταν για 63 χιλιοστά βροχής. Τελικά έπεσαν πάνω από 350 χιλιοστά σε 5 ώρες» πρόσθεσε.

Σημείωσε ακόμη ότι σήμερα σώθηκαν πολλές ζωές αλλά συμπλήρωσε ότι οι σκέψεις μας είναι σε όσους δεν τα κατάφεραν.

Όπως δε επισήμανε βρισκόμαστε μπροστά σε φαινόμενα για τα οποία χρειάζεται να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να φτιάξουμε δομές που να μπορούν να τα αντιμετωπίσουν.

Ο κ. Χαρδαλιάς ρωτήθηκε γιατί δεν ενεργοποιήθηκε το 112 εξαιτίας των πλημμυρών.

«Αν το είχαμε ενεργοποιήσει θα είχαμε εκατόμβη νεκρών» σημείωσε.

Τεράστια προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία

Τεράστια προβλήματα έχει προκαλέσει η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την Εύβοια κατά τις πρωινές ώρες της Κυριακής, με τις βροχοπτώσεις να είναι τόσο έντονες με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν πολλά σπίτια, όπου πολλοί παραμένουν εγκλωβισμένοι.

Δυστυχώς όσο περνούν οι ώρες, φαίνεται πως ο αριθμός των θυμάτων μεγαλώνει.

Τα πυροσβεστικά συνεργεία συνεχίζουν μέχρι και αυτή την ώρα να απεγκλωβίζουν ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί στα σπίτια, όπου σε πολλά σημεία το νερό έχει φτάσει πάνω από 1,5 μέτρα.

Συνολικά το κέντρο της Πυροσβεστικής έχει δεχτεί πάνω από 495 κλήσεις για απεγκλωβίσεις ατόμων και συνεχίζει να λαμβάνει, παρά το γεγονός ότι έχει σταματήσει η βροχή.

Για την αντιμετώπιση των περιστατικών έχουν κινητοποιηθεί 72 πυροσβέστες και πεζοπόρο τμήμα με ειδικό εξοπλισμό, 26 οχήματα, ειδικά οχήματα καθώς και 3 διασωστικές λέμβοι από την 1η, 7η και 8η ΕΜΑΚ. Επίσης, προληπτικά έχουν κινητοποιηθεί εναέριοι διασώστες από την 1η ΕΜΑΚ με 1 ελικόπτερο.

Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι περιφέρειες και δήμοι της χώρας, για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Η Πυροσβεστική παρακαλεί τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης έκτακτων καιρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλλάζει και πάλι το ανοιξιάτικο σκηνικό του καιρού – Καταιγίδες στην Αττική

Peristeri News

Έκρηξη από γκαζάκια στην είσοδο κολλεγίου στον Ταύρο

Peristeri News

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment