PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ν. Χαρδαλιάς: Εισαγγελική παρέμβαση για περιστατικά σε εκκλησίες


Την παρέμβαση εισαγγελέα ζήτησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς μετά τα περιστατικά που σημειώθηκαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα, την ώρα που η Αρχιεπισκοπή Αθηνών τονίζει με ανακοίνωσή της πως οι υποδείξεις των αρμόδιων αρχών της Πολιτείας πρέπει να τηρούνται πιστά.

«Αυτά που συνέβησαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα συνιστούν παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή πολιτών και τη δημόσια υγεία. Επικοινώνησα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να ζητήσει από τις Εισαγγελικές αρχές να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ανακοινώνεται ότι «ερευνάται το περιστατικό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικόλαου στο Κουκάκι και θα προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες. Υπενθυμίζεται ότι οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι δεσμευτικές για όλους τους κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και πρέπει να τηρούνται απαρεγκλίτως. Η Ιερά Σύνοδος ακολουθεί πιστά όλες τις οδηγίες και όλες τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών της Πολιτείας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εφημέριος της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στο Κουκάκι φέρεται ότι έχει προσφέρει τη Θεία Μετάληψη σε πιστούς.

Σχηματίστηκαν δικογραφίες για τα περιστατικά σε Κουκάκι, Κέρκυρα

Δικογραφίες σχηματίστηκαν σχετικά με τα περιστατικά που παρατηρήθηκαν σε εκκλησίες στο Κουκάκι και την Κέρκυρα, όπου ιερείς προσέφεραν τη Θεία Κοινωνία σε πιστούς παρά την απαγόρευση και τις αντίθετες οδηγίες της Ιεράς Συνόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Βαγγέλης Ιωαννίδης έχει σχηματίσει δικογραφία για το περιστατικό στο Κουκάκι, όπως έχει σχηματίσει και ο Εισαγγελέας Κέρκυρας Διονύσιος Λαμπρίδης.

Εισαγγελικοί κύκλοι δεν αποκλείουν και την αυτόφωρη διαδικασία.

Νωρίτερα, την παρέμβαση εισαγγελέα ζήτησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μετάτα περιστατικά σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα, την ώρα που η Αρχιεπισκοπή Αθηνών τονίζει πως οι υποδείξεις των αρμόδιων αρχών της Πολιτείας πρέπει να τηρούνται πιστά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment