PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ν. Φίλης: «Ο υπουργός Παιδείας όπλισε το χέρι των τραμπούκων;»


«Ο υπουργός Παιδείας όπλισε το χέρι των τραμπούκων;» διερωτήθηκε ο Νίκος Φίλης από το βήμα της Βουλής, καταδικάζοντας τη «μανία των τραμπούκων της ακροδεξιάς στον χώρο του Αγνώστου Στρατιώτη».

Ο κ. Φίλης εξέφρασε τη συμπάθειά του «για όσα υπέστη ο κ. Κουμουτσάκος και όσα παραλίγο να υποστεί ο κ. Βαρβιτσιώτης», τονίζοντας ότι κάποιοι «διαχειρίζονται με τρόπο επαγγελματικό και εξοργιστικό, τραμπούκικο, φασιστικό τις μνήμες των ανθρώπων».

«Ποιοι όπλισαν το χέρι του δολοφόνου του Φύσσα; Ποιοι συνεχίζουν σήμερα να οπλίζουν το χέρι των τραμπούκων; Είναι προφανές ότι η Δημοκρατία δεν πρέπει να διαιρείται μπροστά στην απειλή του φασισμού και μπροστά στους τραμπούκους που, αν και υπόδικοι, δεν υποχωρούν», ανέφερε ο κ. Φίλης.

Όπως είπε, ως υπουργός υιοθετεί την άποψη της Βουλής για το ζήτημα της Γενοκτονίας των Ποντίων, ανεξαρτήτως των προσωπικών απόψεων σε επιστημονικό επίπεδο.

Ο κ. Φίλης έκανε λόγο για «απειλή για τα δημοκρατικά δικαιώματα» και αναζωπύρωση της «εθνικιστικής απειλής».

Αναφερόμενος στις απόψεις του περί «εθνοκάθαρσης των Ποντίων», τόνισε ότι «δεν είμαι “καραγκιόζης πολιτικάντης” να κάνω ότι δεν είχα πει τίποτα. Καθεστώς αναστολής προσωπικής άποψης δεν υπάρχει στην δημοκρατία».

«Σέβομαι τον πατριωτισμό των συμπολιτών μου και τον Ποντίων, σέβομαι την επίσημη θέση της ελληνικής πολιτείας», συνέχισε ο κ. Φίλης.

Λίγο νωρίτερα, ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Κουμουτσάκος ζήτησε από τον κ. Φίλη να αναλογιστεί «τι προκάλεσε με τη δήλωσή του για τη Γενοκτονία των Ποντίων».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment