PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ν. Φίλης: Δεν είναι σοβαρή επιβάρυνση ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση


Στο ζήτημα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση αλλά και τα κενά στα δημόσια σχολεία αναφέρθηκε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, σε πρωινές δηλώσεις του, στο Μega.

“Στη συνάντηση που είχα εγώ με την τρόικα δεν υπήρξε συζήτηση για το θέμα του ΦΠΑ στην εκπαίδευση, ούτε αναφορά” δήλωσε και πρόσθεσε: “Δε θέλω να μπούμε στο δίλημμα 23% η 0%. Δεν έχω τέτοιες πληροφορίες από την Τρόικα. Δε μιλάω εγώ για τα οικονομικά μαζί τους. Αν το βάλει θα το δούμε”, ανέφερε ο υπουργός, ο οποίος πάντως σημείωσε ότι σε καμία άλλη χώρα της ΕΕ δεν υπάρχει “τόσο εκτεταμένο δίκτυο στην ιδιωτική εκπαίδευση πάσης φύσεως”.

Ο κ. Φίλης ερωτηθείς για τη δήλωση του περί “πενταροδεκάρων” επανέλαβε ότι “ήταν ένα σχήμα λόγου”.

Ωστόσο όταν ρωτήθηκε αν μια οικογένεια επιβαρύνεται σοβαρά, είπε: “Όχι σοβαρά… Είναι αναλόγως το εισόδημα του καθενός. Ένας ο οποίος έχει 60-70.000 εισόδημα με 500 και 700 ευρώ το χρόνο δεν είναι σοβαρή επιβάρυνση”.

“Τα παιδιά των δημοσίων υπαλλήλων και γενικότερα των εργαζομένων δεν πηγαίνουν στην ιδιωτική εκπαίδευση” τόνισε ο κ. Φίλης προσθέτοντας: “Όποιος θεωρεί ότι τα 700 ευρώ το χρόνο είναι απαγορευτικά για να κρατήσει το παιδί του στο ιδιωτικό σχολείο θα κάνει την επιλογή του ο άνθρωπος”.

O υπουργός Παιδείας υπογράμμισε πως το θέμα είναι να αναβαθμιστεί το δημόσιο σχολείο. “Δεν γίνεται να εξυπηρετήσουμε έναν δογματισμό, που λέει πως ό,τι είναι καλό είναι καλό και ό,τι είναι δημόσιο είναι κακό. Αν χαθεί η εμπιστοσύνη στο δημόσιο σχολείο χάνεται η εμπιστοσύνη στη Δημοκρατία”.

“Η εικόνα που έχει ο μέσος Έλληνας είναι μίας διαλυμένης παιδείας; Αδικείται η δημόσια εκπαίδευση και αυτός ένας από τους λόγους που στέλνουν τα παιδιά στο ιδιωτικό. Αποτελεί κοινωνική επιλογή το ιδιωτικό σχολείο. Το φροντιστήριο της γειτονιάς είναι διαφορετική περίπτωση” πρόσθεσε ο υπουργός.
Προανήγγειλε περαιτέρω την επαναφορά σε σύντομο χρόνο του ελέγχου των ιδιωτικών σχολείων και των εργασιακών τους ζητημάτων στο Υπουργείο Παιδείας.

“Θα υπάρξει δραστικότατη μείωση των αποσπάσεων” με απόλυτη δραστηριότητα στα δημόσια σχολεία τόνισε ο υπουργός, μιλώντας για τα χιλιάδες κενά στα σχολεία, κάνοντας λόγο για περίπου 4.000 εκπαιδευτικούς εκτός αιθούσης που επιτελούν διοικητικές εργασίες.

“Στόχος του υπουργείου να ξέρουμε στις 31 Μαΐου ποια είναι τα κενά”, σημείωσε.

“Στην αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου θα κριθούμε. Μακάρι να έλθουν 20.000 παιδιά στα δημόσια σχολεία”, προσέθεσε ο κ. Φιλης.

“Κι εγώ γονιός είμαι – άσχετα αν είμαι και πολιτικός – με παιδί σε δημόσιο σχολείο”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπεραμύνθηκε τέλος ο υπουργός του κυρίου Σεβαστάκη, λέγοντας ότι η δήλωσή του περί των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, τους οποίους δεν θίγει το μέτρο του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, δεν ειπώθηκε όπως ερμηνεύθηκε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment