PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ν. Τόσκας: Δεν είναι αθώες αυτές οι πυρκαγιές


Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο εμπρησμού στη μεγάλη πυρκαγιά της Κινέτας ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ενώ τόνισε πως αν και δεν υπάρχει ακριβής εικόνα «σίγουρα έχουν γίνει ζημιές» και κάλεσε τους πολίτες να είναι προσεκτικοί, προκειμένου να μην υπάρξουν θύματα.

«Δεν είναι και τόσο αθώες αυτές οι πυρκαγιές», υπογράμμισε ο κ. Τόσκας μιλώντας στο ΑΜΠΕ και συνέχισε: «Χθες το βράδυ και πάλι στα Γεράνεια, στην ίδια περίπου περιοχή που εκδηλώθηκε η σήμερα η πυρκαγιά, είχαμε άλλες δύο πυρκαγιές, οι οποίες όμως τέθηκαν γρήγορα υπό έλεγχο. Σήμερα το απόγευμα και ενώ η φωτιά στην Κινέτα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, εκδηλώθηκε και άλλη πυρκαγιά πάνω από τα διυλιστήρια Ασπροπύργου. Και αυτή αντιμετωπίστηκε γρήγορα, όμως όλα αυτά δεν μπορεί να μην μας βάζουν σε σκέψεις».

Τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν από τη Διεύθυνση Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Ο κ. Τόσκας –ο οποίος βρίσκεται στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι- επεσήμανε εξάλλου ότι «όλος ο κυβερνητικός και κρατικός μηχανισμός είναι σε πλήρη ετοιμότητα, για να μη θρηνήσουμε θύματα και να περιορίσουμε όσο γίνεται τις ζημιές από την εξαιρετικά δύσκολη πυρκαγιά στην Κινέτα».

Ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε πως «ο συντονισμός και η οργάνωση λειτούργησε άψογα και τα μέσα που διαθέτουμε, παρά το γεγονός ότι είναι παμπάλαια, έχουν συντηρηθεί καλά» και συμπλήρωσε: «Δυστυχώς οι καιρικές συνθήκες είναι ακραίες, την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά φυσούσαν άνεμοι 7 μποφόρ και σε συνδυασμό με το πυκνό και ακαθάριστο δάσος και τα σπίτια, η αντιμετώπιση της είναι εξαιρετικά δύσκολη».

Σημείωσε επιπλέον πως το πρόβλημα εντοπίζεται στην περιοχή πάνω από την εθνική οδό και το βόρειο τμήμα της Κινέτας, ενώ εξέφρασε την ελπίδα πως θα ελεγχθούν δύο «γλώσσες» φωτιάς που πέρασαν την εθνική προς την παραλία.

Σημειώνεται ότι από την Πυροσβεστική έγινε έκκληση να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από τους οικισμούς Άγιο Νικόλαο, Γαλήνη και Πανόραμα 1 και 2, ενώ κάποιοι απομακρύνθηκαν με πυροσβεστικά οχήματα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment