PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Ν. Σαράντης: Συνεργασία και συναντίληψη προς όφελος των πολιτών


Σχετικά με τη μεταφορά της επικαιροποίησης, έγκρισης και θεώρησης μελετών  για 3 έργα διαχείρισης απορριμμάτων στην Περιφέρεια, και όχι της εκχώρησης αρμοδιότητας για τα έργα, όπως από σφάλμα ή από άλλες σκοπιμότητες παρουσιάζεται, ο Πρόεδρος της ΠΕΔΑ, Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Νίκος Σαράντης, τονίζει ότι:

«Σήμερα, που η διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή καθώς βαίνει προς το τέλος της η ριζική αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ), απαιτείται υπεύθυνη αντιμετώπιση από όλους τους θεσμικά εμπλεκόμενους φορείς του α’ και του β’ βαθμού Αυτοδιοίκησης. Απαιτείται να προχωρήσουμε όλοι μαζί, Δήμοι και Περιφέρεια, με συνεννόηση, διάλογο, συνεργασία και συναντίληψη προς όφελος των πολιτών, της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος. Διαφορετικά οι Δήμοι και οι πολίτες της Αττικής θα βρεθούν μπροστά σε μεγάλα προβλήματα.

Ειδικότερα σήμερα εκείνο που προέχει είναι η κατοχύρωση των απαραίτητων χρηματοδοτικών πόρων για την υλοποίηση των έργων που προβλέπει ο νέος σχεδιασμός σε συνεργασία των Δήμων της Αττικής με την Περιφέρεια. Με γνώμονα τη νομιμότητα και την αποτελεσματικότητα, μακριά από εντυπωσιοθηρικές κινήσεις, οι Δήμοι και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς μπορούν να κάνουν τα αποφασιστικά βήματα. Όσοι επιλέγουν διχαστικές λογικές την ώρα που δήμοι και Περιφέρεια διεκδικούν πόρους του ΕΣΠΑ για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο πλαίσιο μιας δύσκολης και ανταγωνιστικής διαδικασίας, όχι μόνο δεν εξυπηρετούν την Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση, αλλά στην ουσία υπονομεύουν τα συμφέροντα των πολιτών της Αττικής που έχουν δικαίωμα σε μια νέα σύγχρονη, οικονομικά βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία διαχείριση των απορριμμάτων».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Νέος Πρόεδρος του ΑΣΔΑ ο Τσίρμπας – Το παρασκήνιο με Παχατουρίδη

Peristeri News

Leave a Comment