PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ν. Παππάς: Λεφτά ακούν και λεφτά δεν βλέπουν οι επιχειρήσεις


«Από τα μέσα Μαρτίου, από όταν έγιναν οι πρώτες εξαγγελίες, δεν έχουν πάρει μισό ευρώ», δήλωσε ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, μιλώντας στην ΕΡΤ1 .

Είπε ότι η ανησυχία που εκδηλώνεται από φορείς, όπως Επιμελητήρια και εμπορικούς συλλόγους, με τους οποίους ο τομέας Οικονομίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει καθημερινές διαβουλεύσεις, έχει να κάνει με: «την επιστρεπτέα προκαταβολή, όπου υπάρχει γκρίζο τοπίο σε σχέση με το ποιος τη δικαιούται και τι ακριβώς δικαιούται, με τις εγγυήσεις, στις οποίες φαίνεται να έχουν προτεραιότητα μεγάλες επιχειρήσεις με τζίρους άνω των 50 εκατ. ευρώ, ενώ μικρές και μεσαίες θα φτάνουν στο χείλος του γκρεμού για 10.000 ευρώ, με το ζήτημα του πτωχευτικού δικαίου καθώς και της προστασίας της α’ κατοικίας».

«Όλες οι επιχειρήσεις σωρεύουν τεράστια πίεση. Οι άνθρωποι της αγοράς αντιλαμβάνονται πως όταν ξανανοίξουν θα έχουν να αντιμετωπίσουν συσσωρευμένα χρέη και ότι οι δυνητικοί πελάτες τους δεν θα έχουν μεγάλη αγοραστική δύναμη», τόνισε. Πρόσθεσε πως «αν αφεθούν οι τράπεζες να διαχειριστούν τα όποια χρηματοδοτικά εργαλεία αναπτύξει η Πολιτεία ή να αξιοποιήσουν τα κονδύλια και τη ρευστότητα της ΕΕ με τα δικά τους κριτήρια, η μισή ελληνική επιχειρηματικότητα θα μείνει εκτός στήριξης».

Σε σχέση με τις υποθέσεις της τηλεκατάρτισης και τα 80 εκατ. ευρώ σε συγκεκριμένους παρόχους εκπαίδευσης και «απευθείας αναθέσεις» σε άλλες επιχειρήσεις, ο κ. Παππάς σημείωσε ότι «για αυτές τις περιπτώσεις, για αρκετές από τις οποίες αντιλαμβανόμαστε το ζήτημα του επείγοντος, ζητήσαμε διακομματικό έλεγχο, αλλά δεν έγινε δεκτός» και πως «δυστυχώς, ζούμε με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, ενώ υπάρχουν και υπουργοί που εκμεταλλεύονται την υπολειτουργία της Βουλής για να φέρουν κρίσιμα νομοσχέδια, όπως αυτά για την παιδεία και το περιβάλλον».

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment