PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ν. Παππάς: Άγρυπνο μάτι της δημοκρατίας το ΕΣΡ


Ορκίστηκαν τα νέα μέλη του ΕΣΡ, παρουσία του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκου Παππά, καθώς και του ΓΓ Ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσου.

Ο πρόεδρος της Βουλής μεταξύ άλλων ανέφερε ότι το ΕΣΡ έχει συγκεκριμένη ατζέντα για όλα τα εκκρεμή ζητήματα, ενώ ευχήθηκε σύντομα να υπάρξει και ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, έτσι ώστε να κλείσει το κεφάλαιο για αυτή τη νέα κανονικότητα που, όπως είπε, έπρεπε από καιρό να έχει διαμορφωθεί.

«Είμαι σίγουρος ότι το νέο ΕΣΡ θα μπορέσει να αντιπαρέλθει άνετα τυχόν πιέσεις ή παρεμβάσεις» πρόσθεσε ο κ. Βούτσης.

Ο κ. Νίκος Παππάς στον χαιρετισμό του χαρακτήρισε σημαντική τη στιγμή της συγκρότησης του ΕΣΡ σε σώμα, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο έχει να γίνει από το 2002 «και αυτό αποδεικνύει πολιτικές σκοπιμότητες». Χαρακτήρισε όπλο στα χέρια του νέου ΕΣΡ το νόμο 4339 και απευθυνόμενος προς τα μέλη δήλωσε ότι δεν ξεκινούν από το μηδέν.

Όσον αφορά τις ελλείψεις στο τεχνολογικό υλικό και το προσωπικό του Συμβουλίου, σημείωσε ότι τώρα έχει την εγγύηση της πολιτικής ηγεσίας ώστε να λυθούν άμεσα όλα τα προβλήματα.

Πρόσθεσε ότι το νέο ΕΣΡ οφείλει να είναι το άγρυπνο μάτι της δημοκρατίας, γιατί οι Έλληνες, όπως ανέφερε, δικαιούμαστε να μην συρόμαστε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια για θέματα τα οποία θα έπρεπε να έχουμε τακτοποιήσει.

Από την πλευρά του ο νέος πρόεδρος του ΕΣΡ Θανάσης Κουτρομάνος, ευχαρίστησε τη Βουλή για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του και δήλωσε ότι έχει πλήρη συνείδηση της εμπιστοσύνης αυτής, του μεγέθους και τη σπουδαιότητα των προβλημάτων.

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε» διαβεβαίωσε «στο μέτρο της θεσμικής μας αρμοδιότητας, για να επιλυθούν όλα τα τρέχοντα και σοβαρά ζητήματα, με τη φιλοδοξία οι όποιες ρυθμίσεις να αντέξουν και στο μέλλον».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Leave a Comment