PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ν. Μηταράκης: Τον Μάρτιο ξεκινά η κατασκευή των κλειστών κέντρων


Τον Μάρτιο αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή κλειστών κέντρων προσφύγων και μεταναστών με στόχο να λειτουργήσουν μέσα στο καλοκαίρι, όπως ανέφερε ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε ότι η δημιουργία των κλειστών κέντρων είναι απαραίτητη, γιατί διαφορετικά δεν μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία ασύλου και οι επιστροφές και να μειωθούν οι μεταναστευτικές ροές.

Οι σημερινές ανοιχτές δομές θα κλείσουν, είπε, προσθέτοντας ότι στα κλειστά κέντρα θα υπάρχουν την ημέρα δικαιώματα εξόδου με βάση τους κανόνες, αλλά το βράδυ θα κλείνουν.

Σύμφωνα με τον υπουργό στα κλειστά κέντρα που θα κατασκευαστούν στα πέντε νησιά θα υπάρχουν συνολικά 20.000 θέσεις.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι στόχος της κυβέρνησης, έκτος από τα κλειστά κέντρα είναι να ενισχυθεί και να επιταχυνθεί η διαδικασία ασύλου και να ενισχυθούν οι επιστροφές, ώστε αυτές να φτάσουν τα 200 άτομα την εβδομάδα.

Ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι η Τουρκία αυτή τη στιγμή συνεργάζεται απολύτως στο θέμα των επιστροφών και σημείωσε ότι ο συνολικός αριθμός των μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα μέχρι στιγμής, είτε έχοντας άσυλο είτε ζητώντας άσυλο ανέρχεται σε 150.000. Όπως διευκρίνισε, αυτή τη στιγμή στα νησιά οι πιο πολλοί είναι Αφγανοί και όχι Σύροι.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment