PeristeriNews.gr
Οικονομία

Ν. Μηταράκης: Δεν υπάρχει καμία περίπτωση μείωσης των συντάξεων


Οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να ανησυχούν, δεν υπάρχει καμία περίπτωση μείωσης των συντάξεων τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότης Μηταράκης, συμπληρώνοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η συμμόρφωση με το ΣτΕ, «καλύπτοντας τις αδικίες, οι οποίες έχουν γίνει σε βάρος συγκεκριμένων ομάδων».

«Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως υπάρχουν πέντε αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), από τις οποίες έχουν βγει στη δημοσιότητα κάποιες περιλήψεις. Δεν έχουμε ακόμα τελική εικόνα της απόφασης. Αναφέρεται μέσα πως η βάση υπολογισμού των συντάξεων στις 31.12.2014 είναι συνταγματική και θα πρέπει να δούμε τι σημαίνει αυτό στην πράξη για τα τελευταία έτη» δήλωσε ο κ. Μηταράκης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όπως είπε, από τη δημοσίευση της απόφασης δημιουργούνται θέματα για τις επικουρικές συντάξεις, αυτές που κόπηκαν οριζόντια με το πλαφόν των 1.300 ευρώ που έβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ, θέματα για τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών, θέματα για τα ποσοστά αναπλήρωσης της κύριας σύνταξης.

«Για όλα αυτά τα ζητήματα η κυβέρνηση πρέπει να νομοθετήσει άμεσα με ένα νέο ασφαλιστικό, ευθυγραμμισμένο στις επιταγές του ΣτΕ. Η απόφαση του ΣτΕ θα μας επιτρέψει να διαμορφώσουμε το μέλλον του ασφαλιστικού συστήματος με αρχές δικαιοσύνης και βιωσιμότητας» διευκρίνισε.

Αναφορικά με τα αναδρομικά, ο κ. Μηταράκης επανέλαβε ότι είναι δεδομένο ότι θα δοθούν, χωρίς να τεθεί σε καμία περίπτωση εν αμφιβόλω η σταθερότητα του δημοσιονομικού και ασφαλιστικού χώρου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Η συντονισμένη επιχείρηση της ΑΑΔΕ ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου

Peristeri News

Τα τσουχτερά πρόστιμα αν δεν διασυνδεθούν έγκαιρα ταμειακές με POS

Peristeri News

Leave a Comment