PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ν. Μαριάς: Υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων στην ΕΚΤ


Για σύγκρουση συμφερόντων στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έκανε λόγο ο ευρωβουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Για σύγκρουση συμφερόντων στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) έκανε λόγο ο ευρωβουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς, σε συνέχεια των χθεσινών του δηλώσεων ότι είναι παράνομη η απόφαση της ΕΚΤ να μην δέχεται ελληνικά ομόλογα.

Μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM, τόνισε ότι η σύγκρουση συμφερόντων έγκειται στο γεγονός ότι η ΕΚΤ είναι αρχικά νομισματική αρχή και ασκεί νομισματική πολιτική, πήρε την εποπτεία των 130 μεγαλύτερων Τραπεζών της Ευρώπης και ασκεί εποπτικό έλεγχο και τέλος είναι μέλος της τρόικα και δανειστής των κρατών.

Σύμφωνα με τον κ. Μαριά στις 15 Ιανουαρίου κατέθεσε τροπολογία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με 201 ψήφους υπέρ και 450 κατά, να μπει υπό έλεγχο η Κεντρική Τράπεζα για σύγκρουση συμφερόντων.

Την ίδια ημέρα η εισήγηση του Γενικού Εισαγγελέα ανέφερε ότι δεν μπορεί να είσαι μέλος της τρόικας ενώ αγοράζεις κρατικά ομόλογα, υπογράμμισε.

«Δεν είναι ανεξέλεγκτος ο κ. Ντράγκι να κάνει ό,τι θέλει. Μπήκε ως άρχοντας από την κεντρική πόρτα και έφυγε από τη διπλανή μετά διότι πραγματικά αποκαλύφθηκε ο ρόλος του», σχολίασε ο ευρωβουλευτής.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment