PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ν. Κοτζιάς: Χρειάζεται νηφαλιότητα στην αντιμετώπιση των πραξικοπηματιών


Την αλληλεγγύη της Ελλαδας προς τον τουρκικό λαό αλλά και την ανάγκη για ψυχραιμία και νηφαλιότητα στην αντιμετώπιση των πραξικοπηματιών επεσημανε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς κατά την παρέμβασή του στην άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με τον Τούρκο υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ στην Μπρατισλάβα.

Παράλληλα υπογράμμισε τη σημασία που έχουν αυτή τη στιγμή τα δημοκρατικά μέσα και η τήρηση του κράτους δικαίου, ώστε «να μην δημιουργηθούν καινούργια χάσματα που θα τα βρούμε μπροστά μας στο μέλλον».

«Αυτό που χρειάζεται όταν γίνεται ένα πραξικόπημα», εξήγησε ο υπουργός Εξωτερικών, «είναι να το αντιμετωπίζει κανείς από τη σκοπιά της υπεράσπισης της Δημοκρατίας, των δημοκρατικών θεσμών και όχι από τη σκοπιά της τιμωρίας και της διατήρησης της εξουσίας γιατί μπορεί να οδηγηθεί κανείς επίσης σε αυταρχικες μεθόδους».

Ο κ. Κοτζιάς χαιρέτισε τη δρομολόγηση μεταρρυθμίσεων στην Τουρκία, όσον αφορά την στρατο-χωροφυλακή και το ρόλο του στρατού ώστε να μην υπάρχει έδαφος για πραξικοπήματα στο μέλλον και πρόσθεσε, αναφερόμενος στον Γκιουλέν, ότι «μάλλον νικήθηκαν σε ένα βαθμό και οι προσπάθειες για επιβολή θρησκευτικών αντιλήψεων πάνω στο κράτος».

Αναφερόμενος στη στάση της ΕΕ, ως προς το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία επισήμανε ότι θα πρέπει να υπάρχει «μία στρατηγική για την μεγιστοποίηση της Δημοκρατίας σε όλη την περιοχή», υπογραμμίζοντας ότι «και από τα γεγονότα στην Τουρκία και από τα γεγονότα στην Αίγυπτο διαφαίνεται ότι υπάρχει ένα ζήτημα συνολικό όσον αφορά την διάδοση της Δημοκρατίας καθώς επίσης και τη σημασία που έχει η σταθερότητα και η ασφάλεια της περιοχής».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment