PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ν. Κοτζιάς: Την ΠΓΔΜ τη θέλουμε με την Τουρκία ή με εμάς;


«Ό,τι αιτήματα είχατε το 1990 τα υλοποιήσαμε όλα», δήλωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς από το βήμα της Βουλής, απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση. Μιλώντας κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών, διερωτήθηκε: «Την ΠΓΔΜ τη θέλουμε με την Τουρκία ή με εμάς;».

Ο πρώην ΥΠΕΞ καταλόγισε σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ ότι «σας βολεύει η Συμφωνία των Πρεσπών γιατί λύνεται ένα πρόβλημα που δεν μπορούσατε εσείς να το λύσετε και ταυτόχρονα μπορείτε να μας κάνετε και κριτική». Παράλληλα, σχολιάζοντας την ομιλία της κ. Γεννηματά, είπε ότι «το “απάτριδες” έχουμε να το ακούσουμε οι αριστεροί απ τα στρατοδικεία».

«Τους βάλαμε να περάσουν τη συμφωνία από τη Βουλή, δημοψήφισμα, να κάνουν συνταγματικές αλλαγές και σας πειράζει η διαδικασία ένταξης στο ΝΑΤΟ;», διερωτήθηκε επίσης.

Ο κ. Κοτζιάς ανέφερε αιτήματα προηγούμενων κυβερνήσεων, υποστηρίζοντας πως όλα υλοποιήθηκαν. Διερωτήθηκε, δε, «τι έκανε το 1991 η Ν.Δ.» και επικαλέστηκε δηλώσεις του διαπραγματευτή Γρυλλάκη, με τον πρώην ΥΠΕΞ να καταλογίζει στην Πειραιώς ότι «ήσασταν κραυγαλέα ανεπαρκείς και ακολουθήσατε μια πολιτική απαράδεκτη και βλαπτική για το ελληνικό έθνος».

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε ιστορική τη συμφωνία των Πρεσπών. «Όπως κάθε συμφωνία στο μέλλον θα έχει μάχες για την υλοποίηση της, για την ερμηνεία της. Σε αυτή τη μάχη έχετε ήδη σταθεί απέναντι στα ελληνικά συμφέροντα», τόνισε καταλογίζοντας ανικανότητα και ανευθυνότητα στη Ν.Δ.

Είπε επίσης ότι δεν ήταν η κυβέρνηση Τσίπρα που έκανε μυστικές συνομιλίες. «Με τους διπλωμάτες του και τον υπουργό Εξωτερικών του μιλούσε με την FYROM. Δεν έκανε διαπραγματεύσεις μέσω του διοικητή της ΚΥΠ», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment