PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ν. Κοτζιάς: Κληροδότημα και σωστή η Συμφωνία των Πρεσπών


Σωστή και κληροδότημα χαρακτήρισε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, τη Συμφωνία των Πρεσπών και ξεκαθάρισε πως ισχύει ήδη και εάν η Βόρεια Μακεδονία παύσει να την εφαρμόζει θα υποστεί σοβαρές κυρώσεις, όπως την αποχώρησή της από διεθνείς οργανισμούς. Άφησε δε αιχμές για τον νυν υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια υποστηρίζοντας ότι «η ελληνική κυβέρνηση λέει ονομασίες ως προς το erga omnes, αφού αυτό εφαρμόζεται ήδη».

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κ. Κοτζιάς αναφέρθηκε εκτενώς και στη διαμάχη του με τον Πάνο Καμμένο, την παραίτησή του και την επιστολή που έστειλε στον τότε πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και δεν δόθηκε στη δημοσιότητα. Εξέφρασε δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι η παραίτησή του αποδόθηκε σε έλλειψη εντοχών

Στην επιστολή παραίτησης που απέστειλε στον κ. Τσίπρα, ανέλυσε τους λόγους της απόφασής του και σχολίασε ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δεν έπρεπε να συσχετίσει την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά με την αντοχή του και εξαπέλυσε βολές κατά του Δημήτρη Τζανακόπουλου λέγοντας: «Δεν θα είχα πει ποτέ ότι έχω μια επιστολή αν ο κ. Τζανακόπουλος δεν έκανε την ανόητη δήλωση εκείνη την ημέρα ‘όποιος θέλει κατεβαίνει από το τρένο έστω και αν δεν έχει πολιτικούς λόγους’ και ότι ‘η παραίτηση Κοτζιά δεν έχει σχέση με τη πολιτική’. Εγώ του απάντησα: Διάβασε πρώτα τη παραίτησή μου και μετά να βγάζεις συμπεράσματα. Πρέπει οι νεαροί μας σύντροφοι να είναι πιο προσεκτικοί και λιγότερο επιπόλαιοι».

Για το περιεχόμενο της επιστολής παραίτησής του, ο κ. Κοτζιάς απέρριψε δημοσίευμα που έλεγε ότι δέχτηκε απειλή από τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, λέγοντας πως είχε εξαιρετικές σχέσεις μαζί του, και η απόφαση (της απέλασής του) ήταν του πρωθυπουργού με τον αρμόδιο δημόσιο υπάλληλο.

«Για να διαβάσει κανείς καλά την παραίτησή μου, θα πρέπει να καταλάβει ότι ο λόγος δεν ήταν ο τότε υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, και το τί έλεγε και τί κατηγορούσε. Ο κ. Καμμένος είχε γυρίσει τότε από τις ΗΠΑ όπου είχε πει διάφορα (plan B κτλ), και το θέμα ήρθε στο υπουργικό συμβούλιο. Είχα επιστρέψει από Λουξεμβούργο ήμουν και άυπνος, δεν είχα ενημέρωση για τα θέματα συζήτησης. Μου είπαν μόνο ο προϋπολογισμός. Αγνοούσα και τη συνάντηση που Τσίπρα-Καμμένου που είχε γίνει νωρίτερα στη Λέσχη Αξιωματικών».

Συνεχίζοντας, σχετικά με τη διαμάχη του με τον Πάνο Καμμένο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μιλήσει με ονόματα όταν -όπως είπε- δικαιωθεί και όσοι ενεπλάκησαν, θα αναγκαστούν να του ζητήσουν συγγνώμη.

Όπως είπε, ελπίζει να τελειώσει σύντομα η ιστορία των μηνυτήριων αναφορών και στο τέλος θα ζητήσει να του ζητήσουν συγγνώμη όσοι στήριξαν τον κ. Καμμένο διότι όπως είπε «ο κ. Καμμένος δεν είναι άνθρωπος να του ζητάει κανείς συγνώμη».

 

Πηγή: ΣΚΑΪ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Leave a Comment