PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ν. Κοτζιάς: Η Ελλάδα δεν φιλοξενεί τρομοκράτες


Στο μείζον ζήτημα των οκτώ Τούρκων αξιωματικών αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, κατά τα εγκαίνια του ανακαινισμένου κτηρίου του ελληνικού προξενείου στη Σμύρνη, παρουσία και του Τούρκου ομόλογού του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Η Ελλάδα δεν φιλοξενεί τρομοκράτες» ξεκαθάρισε ο Έλληνας υπουργός, και πρόσθεσε πως «αυτό που έχουμε πάντα είναι οι διαδικασίες του Δικαίου και του Διεθνούς Δικαίου».

«Σ’ αυτό πιστεύουμε ότι στηρίζονται και οι σχέσεις μας, η φιλία μας, η κοινή μας πορεία στην Ευρώπη» έσπευσε να προσθέσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προσφάτως, το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την τουρκική προσφυγή εναντίον της πρωτόδικης απόφασης της ελληνικής δικαιοσύνης για τη χορήγηση ασύλου στον πρώτο από τους συνολικά οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, οι οποίοι κατηγορούνται από την Άγκυρα για συμμετοχή στην οργάνωση του πραξικοπήματος του 2016.

Ο κ. Κοτζιάς, στη συνέχεια, έκανε ειδική μνεία και στις ευρωπαϊκές προοπτικές της γειτονικής χώρας, επαναλαμβάνοντας ότι «μια Τουρκία κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα είναι το μέγιστο κέρδος για την Ελλάδα».

Και συνέχισε: «Δεν μπορώ να φανταστώ το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρίς αυτή την ειδική σύνδεση με την Τουρκία. Αλλά δεν πρέπει να περιμένουμε εκείνη την ημέρα».

Στο πλαίσιο αυτό, τάχθηκε υπέρ της κατάργησης της βίζας για όσους Τούρκους πολίτες ταξιδεύουν στις χώρες της Ε.Ε.. «Η Τουρκία δικαιούται την υλοποίηση των συμφωνιών με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ό,τι συμφωνούμε πρέπει να υλοποιείται κι από τις δύο πλευρές» συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment