PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ν. Κοτζιάς: Δεν δώσαμε τίποτα για να πάρουμε ανταλλάγματα


«Δεν δώσαμε τίποτα για να πάρουμε ανταλλάγματα, κάναμε την καλύτερη συμφωνία για τη χώρα» διαβεβαίωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς του τέως πλέον βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου, τονίζοντας ότι τον «μεγάλο κίνδυνο και το ρίσκο το παίρνουν τα Σκόπια διότι μας εμπιστεύονται».

Ο κ. Κοτζιάς μιλώντας στον ΑΝΤ1 αποσαφήνισε ότι η πορεία των Σκοπιανών θα ανακοπεί αν δεν εκπληρώσουν τις προϋποθέσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αν η συνταγματική αναθεώρηση δεν περάσει τελειώνει η ιστορία», αναφέροντας ότι βασική προϋπόθεση για την έναρξη της ενταξιακής διαδικασίας των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ είναι η ικανοποίηση των συμφωνηθέντων.

Επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης ανακάλυψε ότι ο πατέρας του δεν είναι άξιος πολιτικός, ανακάλυψε ότι ήταν ο Σαμαράς και σήμερα τον καθοδηγεί ο Σαμαράς». Επίσης βολές εξαπέλυσε και κατά της Φώφης Γεννηματά, λέγοντας ότι «αυτά που κάνει είναι αντιδημοκρατικά, καθώς τα άλλα πέντε μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ είναι υπέρ της συμφωνίας».

Ο υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε προσωπική του επιτυχία ότι διευκρινίζεται στη συμφωνία πως η μακεδονική γλώσσα ανήκει στην σλαβική διάλεκτο, προσθέτοντας ότι σε μια συμφωνία κάτι πρέπει να πάρει και ο άλλος αλλιώς, είπε, εφαρμόζεις το Δίκαιο του Πολέμου.

Υπογράμμισε επίσης ότι εμείς στη διαπραγμάτευση «θέλαμε να πάρουμε ένα όνομα και erga omnes πραγματικό για όλες τις χρήσεις» που θα οδηγήσει σε συνταγματική αλλαγή και θα κόβει ριζικά και δεσμευτικά τον αλυτρωτισμό στην πΓΔΜ», ενώ σχετικά με τα αγάλματα, αποκάλυψε ότι ορισμένα από αυτά οι Σκοπιανοί θα τα κατεβάσουν, άλλα θα μας τα χαρίσουν και στα εναπομείναντα θα βάλουν ειδικά ταμπελάκια με αναφορά στην ελληνική ιστορία.

Εξήγησε ότι «η πλειοψηφία του κόσμου καταλαβαίνει ότι λύσαμε ένα πρόβλημα με τα Σκόπια», τονίζοντας ότι «για πρώτη φορά συμφωνία Ελλάδας- Σκοπίων διαχωρίζει οριστικά και αμετάκλητα τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό» και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «η συμφωνία θα περάσει από το ελληνικό κοινοβούλιο».

Μάλιστα ανέφερε ότι έχει δημοσκοπήσεις ότι ο περισσότερος κόσμος συμφωνεί. «Εχω δημοσκοπήσεις τρέχουσες. Ηταν στην αρχή μπροστά αυτοί που έχουν αμφιβολίες και τώρα προηγούνται λίγο αυτοί που είναι μαζί μας. Το ποσοστό είναι 47% με 44%».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Leave a Comment