PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ν. Κορέα: Ορκίζεται ο νέος πρόεδρος


Σήμερα θα πραγματοποιηθεί στη Νότια Κορέα η ορκωμοσία του νεοεκλεγέντος προέδρου, ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα σε μία εποχή που χαρακτηρίζεται από την κλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις της χώρας με τη Βόρεια Κορέα.

Ο 64χρονος Μουν αναμένεται να ανακοινώσει τη σύνθεση του υπουργικού του συμβουλίου την ίδια ημέρα, ώστε να κλείσει το κενό εξουσίας που δημιουργήθηκε τον Μάρτιο, όταν εκδιώχθηκε από τη θέση της η προκάτοχός του, Παρκ Γκουν-χιέ, λόγω ενός σκανδάλου διαφθοράς. Ο Μουν αναμένεται να ορκιστεί σε μια λιτή τελετή.

Ο Μουν εξελέγη με το 41,1% των ψήφων. «Θα φτιάξω ένα δίκαιο, ενωμένο κράτος. Θα είμαι ένας πρόεδρος που επίσης υπηρετεί όλους εκείνους που δεν με ψήφισαν» είπε σε ψηφοφόρους του.

Ο Μουν θα κυβερνήσει με μια διχασμένη Βουλή, όπου το Δημοκρατικό Κόμμα του δεν διατηρεί πλειοψηφία. Για να επιτευχθούν οι σημαντικοί στόχοι που έχει, όπως η δημιουργία 500.000 θέσεων εργασίας ετησίως και η μεταρρύθμιση των ισχυρών επιχειρησιακών ομίλων, θα χρειαστεί να συνεργαστεί με μερικά από τα κόμματα με τα οποία ήρθε σε σφοδρή αντιπαράθεση κατά την προεκλογική του περίοδο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment