PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ν. Κεραμέως: Τα παιδιά είναι πιο ασφαλή στο σχολείο


«Δεν μπορεί να υπάρχει κανονικότητα, χωρίς ανοιχτά σχολεία» επανέλαβε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως για τη σημερινή επαναλειτουργία νηπιαγωγείων, δημοτικών και ειδικών σχολείων.

«Οι λόγοι που μας οδήγησαν σ’ αυτή την απόφαση ήταν πρώτα απ’ όλα η ομόφωνη απόφαση της επιτροπής των ειδικών, η καθοδική πορεία της επιδημίας», σημείωσε η υπουργός μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FΜ» και πρόσθεσε πως προσμετρήθηκε επίσης η προηγούμενη εμπειρία από το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων, «η οποία είναι πολύ ενθαρρυντική», καθώς «έγινε υποδειγματική τήρηση των μέτρων προστασίας και πρόληψης».

«Από τη στιγμή που έχουμε το “πράσινο φως”, την προηγούμενη εμπειρία, οφείλουμε να επιτρέψουμε στα παιδιά να επιστρέψουν στον φυσικό τους χώρο που δεν είναι άλλος από το σχολείο», ανέφερε η κ. Κεραμέως, επισημαίνοντας πως «αν τα σχολεία δεν άνοιγαν τώρα, τα παιδιά θα ήταν έξι μήνες εκτός σχολικής δομής».

«Τα παιδιά είναι πιο ασφαλή στο σχολείο, εκεί όπου μπορούν να τηρούν κανόνες και να ακολουθούν τα μέτρα προστασίας παρά έξω στις πλατείες», υπογράμμισε η υπουργός, σημειώνοντας πως «δεν υπάρχει καλύτερο μέρος από το σχολείο για να μάθουν να συμβιώνουν μ’ αυτή τη νέα κανονικότητα, πώς να προστατεύονται στη βάση πάντα των οδηγιών των ειδικών».

Επισήμανε τέλος πως η μακρόχρονη απουσία από το σχολείο έχει σημαντικές συνέπειες και στη μαθησιακή εξέλιξη του παιδιού αλλά και στην κοινωνική του εξέλιξη και στην ψυχοσυναισθηματική του εξέλιξη.

Για τις αντιδράσεις με αφορμή τις κάμερες στα σχολεία, η υπουργός ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει καταγραφή, υπάρχει απλώς η δυνατότητα για μετάδοση του μαθήματος» και εξήγησε: «Όταν η Πολιτεία προβλέπει τη δυνατότητα για ορισμένους μαθητές να μείνουν εκτός σχολείου για να προστατεύσουν την ατομική τους υγεία, την οικογενειακή και δημόσια υγεία, είναι και αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας να προβλέψει τη δυνατότητα για πρόσβαση των μαθητών αυτών στην εκπαιδευτική διαδικασία εξ αποστάσεως».

Αναφορικά με τα όσα υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης στη Βουλή, ότι υπήρξε διαρροή προσωπικών δεδομένων καθηγητών και μαθητών μέσω τηλεμαθημάτων, η κ. Κεραμέως σχολίασε: «Δεν υπήρξε καμιά διαρροή απολύτως, ούτε ένα προσωπικό δεδομένο μαθητή. Υπήρξε οικειοθελής ανάρτηση από εκπαιδευτικούς στατιστικών στοιχείων της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Leave a Comment