PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ν. Κεραμέως: Μετά τις 20 Μαΐου οι αποφάσεις για τα δημοτικά


Στο σταδιακό άνοιγμα των σχολείων της χώρας αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Κάνοντας ειδική μνεία στα δημοτικά, επανέλαβε ότι θα παραμείνουν κλειστά έως την 1η Ιουνίου, εξηγώντας ότι οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν μετά τις 20 Μαΐου και πάντα σε συνάρτηση με την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.

Όσον αφορά την απόφαση επαναλειτουργίας των Γυμνασίων και των Λυκείων, διαβεβαίωσε για ακόμη μία φορά ότι «από την αρχή της κρίσης ακούμε τους ειδικούς» και ότι το επίμαχο σχέδιο χαίρει της ομόφωνης σύμφωνης γνώμης ης Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα παιδιά είναι η πιο ασφαλής πληθυσμιακή ομάδα. Παίρνουμε μέτρα προστασίας και έχουμε χρέος να δώσουμε στα παιδιά τη δυνατότητα να μπουν στη νέα κανονικότητα» επεσήμανε, παράλληλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 11 Μαΐου, στις σχολικές αίθουσες θα επιστρέψουν οι μαθητές της Γ’ Λυκείου, ενώ μία εβδομάδα αργότερα (18 Μαΐου) θα ακολουθήσουν και οι μαθητές των υπόλοιπων τάξεων Λυκείου και Γυμνασίου.

Η κα Κεραμέως επεσήμανε, παράλληλα, ότι για όσους μαθητές δεν μπορούν να παραβρεθούν στις σχολικές αίθουσες – λόγω της ύπαρξης ατόμου ευπαθούς ομάδας στην οικογένεια ή λόγω της ύπαρξης ατόμου που νοσεί – θα προβλέπεται αναμετάδοση του μαθήματος σε πραγματικό χρόνο και σβήσιμο απουσιών.

Επανέλαβε τέλος, ότι η χρήση μάσκας στα σχολεία είναι προαιρετική και όχι υποχρεωτική.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τις ενέργειες της Ρωσίας εναντίον αμάχων

Peristeri News

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Leave a Comment