PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ν. Ζούτσος: Παράτυπες παραχωρήσεις σχολικών χωρών σε ιδιώτες


Επιστολή απέστειλε ο Νίκος Ζούτσος, Δημοτικός Σύμβουλος Περιστερίου και μέλος στο ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας, για παράτυπες παραχωρήσεις σχολικών χωρών σε ιδιώτες. Αναλυτικά:

Στη συνεδρίαση της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Περιστερίου τέθηκε το ζήτημα της παραχώρησης σχολικών χωρών προς τρίτους, ιδιώτες για αθλητικές και άλλες δραστηριότητες. Υπήρξε μια ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων και στο τέλος φρονίμως ποιούσα  η  Επιτροπή αποφάσισε να αναβληθεί η απόφαση επί των αιτημάτων που είχαν τεθεί. Αιτία η σταθερή και αμετακίνητη θέση του υπογράφοντος ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παραχωρείται δημόσιος ή δημοτικός χώρος χωρίς προϋποθέσεις: Τυπικές και κυρίως ουσιαστικές…

Επί σειρά ετών συγκεκριμένος Σύλλογος απολαμβάνει του μοναδικού προνομίου να κάνει κατ’ αποκλειστικότητα χρήση σχολικού χώρου τις απογευματινές και βραδινές ώρες χωρίς ποτέ να έχει δηλώσει την πρόθεση να  συμβάλλει στα υπέρογκα λειτουργικά έξοδα του συγκεκριμένου σχολικού συγκροτήματος. Τυπικά λέγεται ότι δεν λαμβάνει συνδρομές από τα μέλη του, κάτι που ποικιλοτρόπως αμφισβητείται (εξάλλου αυτός που ελέγχεται είναι η αρμόδια επιτροπή που παρέχει την άδεια χρήσης του χώρου και οι υπεύθυνοι Αντιδήμαρχοι και όχι  η εσωτερική λειτουργία του κάθε συλλόγου.)

Μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί η σύμπτωση: Πρόεδρος του Συλλόγου τυγχάνει στέλεχος της Διοίκησης Παχατουρίδη ΑΙΡΕΤΟΣ στην περιοχή.

Στην περιοχή της ΧΩΡΑΦΑΣ συγκεκριμένος σύλλογος έχει ομοίως  εγκατασταθεί σε Γυμνάσιο της περιοχής προκαλώντας εντάσεις και ενστάσεις σε κορυφαία στελέχη του Γονεϊκού κινήματος..

Αφήνω για τελευταίο σ αυτή την σύντομη παρέμβαση την αίτηση παραχώρησης του αύλειου χώρου των 7 και 10 ΓΕΛ Περιστερίου για αθλητικές δραστηριότητες συγκεκριμένων αθλητικών συλλόγων για όλο το σχολικό έτος 2017-2018. Μέχρι προ τινός φιλοξενούνταν στο ανοιχτό γήπεδο της Χωράφας το οποίο έκλεισε προκειμένου να ανακατασκευαστεί. Η ΓΓΑ χρηματοδοτεί το έργο και Ο Δήμος Περιστερίου έχει αρχίσει τα γνωστά: ΝΑ ΜΗ τηρηθούν όσα προβλέπει η μελέτη, να υπάρξουν υπερβάσεις κατά την εκτέλεση του έργου, να ικανοποιηθούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες με την επέκταση του αγωνιστικού χώρου σε βάρος των υποδομών του στίβου τις οποίες χρησιμοποιούν χιλιάδες συνδημότες μας, που απομακρύνουν το άγχος κάνοντας ένα γρήγορο βάδισμα στο συγκεκριμένο χώρο. Στην ευρύτερη περιοχή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ άλλο σημείο μαζικής άθλησης και οι μαθητές, ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ των ΤΕΦΑΑ μετακινούνται στο Χαϊδάρι ή και σε άλλους Δήμους για την εκγύμναση τους μέχρις ότου ολοκληρωθεί το έργο της “ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ”. Αν αυτό σας θυμίζει άλλες παρανομίες και υπερβάσεις  στο κέντρο του Περιστερίου που διερευνά Ο Συνήγορος του ΠΟΛΙΤΗ ΤΟΤΕ ΔΙΚΑΙΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ. Η ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ. Βεβαίως με την επικάλυψη – Γλασο των παραστατικών των αρμόδιων υπηρεσιών με την ανοχή παραγόντων της Περιφέρειας και του Δημοσίου.

Το θέμα τίθεται και στην κοινωνία πριν τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο. Άλλωστε εκεί υπερισχύει η μπετόν αρμέ  άποψη της πλειοψηφίας και η αλαζονική συμπεριφορά που της επιτρέπει το “62%”  όπως συχνά επαίρεται ο κ. Δήμαρχος.

Διατηρούμε ακόμα το δικαίωμα της δίκαιης και εμπεριστατωμένης κριτικής και εναντίωσης σε  ότι θίγει τον Πολίτη, τον δημότη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση: Κάτω τα χέρια από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment