PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ν. Ζούτσος: Οι σύγχρονοι Νέρωνες και η παντελής απουσία κράτους & δήμου Περιστερίου


Για πολλοστή φορά τα σχολικά συγκροτήματα του Περιστερίου, ανυπεράσπιστα, γνώρισαν το μίσος και την τυφλή βία από άτομα που έχουν απωλέσει κάθε ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας ή λειτουργούν βάσει προδιαγεγραμμένου σχεδίου υπηρετώντας ύποπτες επιδιώξεις.

Φθορές στον αύλειο χώρο, επιδρομές σε αίθουσες με δημόσιο υλικό, αφαίρεση κλιματιστικών μονάδων, κλοπές ηλεκτρονικών υπολογιστών και άλλων συσκευών, κλοπές στα κυλικεία με φθορά συσκευών, ακόμη και κλοπή του αναμεταδότη των θεμάτων για τις πανελλαδικές εξετάσεις είναι μερικά μόνο περιστατικά. Τελευταίο η στοχοποίηση εκπαιδευτικών σε συγκρότημα της πόλης με αναγραφή υβριστικών και απειλητικών συνθημάτων.

Όσες φορές έχει τεθεί το ζήτημα της λεηλασίας της δημόσιας περιουσίας έχω εισπράξει το ειρωνικό χαμόγελο της διοίκησης και την επιθετική απάντηση των αντιδημάρχων. Διαρκής η υπόμνηση ότι αυτό είναι ευθύνη του κράτους.. η τοπική αυτοδιοίκηση σαν άλλος Πόντιος Πιλάτος νίπτει τας χείρας της και εξαντλεί το ενδιαφέρον της στο περιδεές ύφος στις φωτογραφίες της επικοινωνιακής πολιτικής των αρμόδιων αντιδημάρχων…

Το 1ο ΓΕΛ Περιστερίου λειτουργεί χωρίς ρεύμα μέχρι το πρωί της Τρίτης 26 /9.

Φαίνεται ότι υπήρχαν άλλες προτεραιότητες.. οι ζημιές θα αποκατασταθούν με οικονομική επιβάρυνση του σχολείου όσον αφορά τα αναλώσιμα. Οι τεχνίτες δεν μπορούν να ολοκληρώσουν τις εργασίες. Θα χρειαστεί να το κάνει ιδιώτης, εξωτερικός συνεργάτης του Δήμου όσο για το τηλέφωνο ούτε λόγος. Μίαν άλλη μέρα. Καμία μελέτη, καμία πρόνοια.

Τα υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών θα πρέπει επιτέλους να προχωρήσουν εξαντλώντας κάθε πρόσφορο τρόπο να προχωρήσουν στην πρόσληψη φυλακών για τις σχολικές μονάδες. Τα σχολεία πρέπει να έχουν την προστασία που τους αναλογεί και οι μικροί μαθητές θα πρέπει να μην εθίζονται σε σκηνικά βίας και καταστροφής.

Νίκος Ζούτσος
Δημοτικός Σύμβουλος Περιστερίου

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση: Κάτω τα χέρια από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Περιστερίου: Ορθώνουμε ανάστημα και συμμετέχουμε στην Απεργία στις 28/2

Peristeri News

Leave a Comment