PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ν. Ζούτσος: Νεοφιλελεύθερη επίθεση στον κοινωνικό ιστό της πόλης


Αφιερωμένο εξαιρετικά σ’ όσους και όσες ήταν σε ροζ συννεφάκια και πίστευαν ότι αρκεί η ήπια “καλοπροαίρετη”  κριτική να αποδομηθεί το σύστημα εξουσίας που έχει εγκατασταθεί στο Περιστέρι

Προ ημερών ο Δήμαρχος Τρικάλων, γνωστός για τις ομολογουμένως πρωτοποριακές πρακτικές του, ανακοίνωσε την πρόθεση του να ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ.

Το παράδειγμα του μπορεί να άσκησε κάποια επιρροή και στη Δημοτική Αρχή Περιστερίου..

Είχε προηγηθεί η 4η ανάπλαση της 1ης Παιδικής Χαράς.. Το κόστος τεράστιο με δεδομένη την ασφυκτική οικονομική συγκυρία σε εποχές μνημονίων..κάτι λιγότερο από 1.000.000 σύμφωνα με τις τοποθετήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου τέθηκε το θέμα από ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ. Μια τέτοια επένδυση, υπό άλλους όρους, θα στόχευε αποκλειστικά στην εξυπηρέτηση της κοινωνίας. Εξάλλου σε κάτι ανάλογο παραπέμπει και ο τίτλος της παράταξης Παχατουριδη. “Με την Κοινωνία μπροστά”..

Μόνο που και στη περίπτωση αυτή αποκαλύφθηκε ότι το κατεστημένο που έχει δημιουργηθεί έχει γερές ρίζες τα πάσης φύσεως οικονομικά συμφέροντα έχουν σφιχτά αγκαλιάσει την δημοτική αρχή και θυμίζουν το σύμπλεγμα του Λαοκόωντα. Η ισχύς εν τη ενώσει.. Η κατακλυσμίαια υπερπροβολή, η επικοινωνιακή αξιοποίηση ακόμα και της τελευταίας σακούλας τροφίμων σε απόρους  συμπολίτες μας ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ακόμα και σ’ εκείνα πανελλαδικής εμβέλειας, δεν μπορεί παρά να υποστηρίζονται από καλούς και ανιδιοτελείς φίλους..

Η διαδικασία “αξιοποίησης” της επένδυσης των χρημάτων των πολιτών έγινε με όλες “τις νόμιμες διαδικασίες”. Για αυτό και στο Δημοτικό Συμβούλιο οι τόνοι ήταν υψηλοί… Επιχειρήθηκε απ’ τη Διοίκηση να φανεί ότι “η τάξη και η νομιμότητα θριάμβευσαν ξανά”. Μόνο που παραμένουν κάποια ερωτήματα :

– Σύμπτωση που την εκμετάλλευση του “αναψυκτηρίου” ανέλαβαν τα ίδια επιχειρηματικά συμφέροντα που δραστηριοποιούνται στην πόλη. (αντίστοιχοι περιμένουν “ευκαιρίες” σε άλλους κλάδους)

– Σύμπτωση που το ενοίκιο είναι τόσο χαμηλό και δεν βρέθηκε ένας άλλος να πλειοδοτήσει? Απλή σύμπτωση η το σύστημα πατάει σε γερές βάσεις με το ένδυμα της νομιμοφάνειας ?

Λέτε στις συμπτώσεις αυτές να έχει την ίδια άποψη ο ελεγκτής Δημόσιας Διοίκησης, όταν μάλιστα υπάρχει ΣΑΦΗΣ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ: ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΑΝΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΛΕΙΟΔΟΤΗ -ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ Η ΦΥΛΑΞΗ, Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ.

Είναι λοιπόν μια ΕΜΜΕΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΥ ΕΚ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ. Αυτό αποτυπώνεται και στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου (..κ στις κάμερες των “διαμορφωτών της κοινής γνώμης”..). Εγκαλούμε λοιπόν τη Διοίκηση και ζητάμε να παρέμβουν όλες οι ανεξάρτητες αρχές σε μια κίνηση που έχει ισχυρό πολιτικό συμβολισμό, υπονομεύει τις θέσεις εργασίας κ παραπέμπει σε καθεστώς γαλέρας. Η εκχώρηση αναλόγων αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες υπονομεύει τη θέση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φαλκιδεύει το κοινωνικό πρόσωπο της, χαράσσει δρόμους για αύξηση, των ήδη μεγάλων, δημοτικών τελών. Η διοίκηση παραδέχθηκε ότι το ενοίκιο είναι χαμηλό γιατί ο εκμισθωτής αναλαμβάνει τη φύλαξη και την καθαριότητα. Πάντως όχι με προσωπική εργασία..

Στα πλαίσια της ίδιας ακριβώς λογικής είναι η σχεδιαζόμενη παραχώρηση ενός ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ, στο κέντρο του Περιστερίου, ΤΩΝ ΨΑΡΑΔΙΚΩΝ.

Η Διοίκηση προτίθεται να το παραχωρήσει σε ιδιώτες έναντι μίσθιου για 12 χρόνια. Μάλιστα φορώντας εκτάκτως τον αντικυβερνητικό του μανδύα ειρωνεύτηκε ότι “δεν τον εκχώρησε για 99 χρόνια όπως κάποιοι άλλοι..”

Ο Α. Παχατουριδης βρήκε την κατάλληλη συγκυρία για να εκχωρήσει ένα Δημοτικό χώρο (..όπως ακριβώς το είπε πριν τον διορθώσει η αεικίνητη αντιδήμαρχος..).

Εκείνος ήταν που δεν επέτρεψε σε συλλογικότητες της πόλης να λειτουργήσουν το χώρο με χαρακτηριστικά ελευθεριότητας, αυτοοργάνωσης και αυτοδιαχείρισης. Και κάνοντας πράξη τη βούληση της παράταξης και των πολιτικών του μεντόρων κάλεσε το 2010 να έρθουν τα ΜΑΤ για να προφυλάξει την περιοχή από τα’ ανήσυχα και “άγρια” νιάτα της πόλης. Ο πολιτικός αυταρχισμός και η διαφύλαξη των προνομίων του κατεστημένου της πόλης.

Η πόλη πρέπει ν’ αποκτήσει ένα χώρο πολιτισμού φιλικό προς την Νεολαία, ή τουλάχιστον εκείνο το κομμάτι της που προτάσσει εναλλακτικούς τρόπους έκφρασης και δράσης :τα μουσικά σύνολα να βρουν χώρο, ζωγράφοι και άλλοι εικαστικοί να κοινωνούν τα έργα τους, να γίνονται συζητήσεις, να αναπνέουν οι νέοι με το δικό τους τρόπο.

Όλα αυτά βέβαια δεν είναι στο DNA του Δημάρχου. Δεν το απαξίωσε συνειδητά τόσα χρόνια για να το παραχωρήσει στους νέους και τις συλλογικότητες. Το διαφύλαξε… Καραδοκούν εκείνοι που ξέρουν ότι δεν μπορεί να τους το αρνηθεί..

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΙΜΙΛΙΟΥ ΒΕΑΚΗ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ..

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ???

ΝΙΚΟΣ ΖΟΥΤΣΟΣ

ΑΙΡΕΤΟΣ ΕΚΠΡΌΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ Γ ΑΘΗΝΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΎΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ
ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Leave a Comment