PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ν. Ζούτσος: Ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς


Ανακοίνωση για το θέμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών εξέδωσε ο Δημοτικός Σύμβουλος Περιστερίου, Νίκος Ζούτσος. Αναλυτικά:

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΙΔΙΩΝΥΜΟΥ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

Ενόψει της κατάθεσης του Πολυνομοσχεδίου με τα νέα αντικοινωνικά μέτρα για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης και των δεσμεύσεων της κυβέρνησης από το 3ο Μνημόνιο, οι τράπεζες σε αγαστή συνεργασία με το ελληνικό κράτος έχουν εντατικοποιήσει τις κατασχέσεις σπιτιών εργαζομένων και ανέργων και τους πλειστηριασμούς, οι οποίοι πλέον θα γίνονται και ηλεκτρονικά.

Για εμάς, ως εκπαιδευτικών και ως εργαζομένων η προάσπιση της πρώτης κατοικίας από εξώσεις και πλειστηριασμούς αποτελεί την έμπρακτη υπεράσπιση του κοινωνικού αγαθού της στέγασης όλων των εργαζομένων, των γονέων και των μαθητών μας.

Θεωρούμε ότι ο αγώνας για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας των εργαζόμενων, ενάντια στους πλειστηριασμούς σπιτιών ανέργων, φτωχών και εργαζομένων, την ίδια ώρα που αμφισβητούνται και λεηλατούνται όλα τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις τους, είναι και αγώνας για την προάσπιση όλων των κοινωνικών αγαθών, κομμάτι των οποίων είναι και η κατοικία-στέγαση των εργαζομένων. Είναι υπόθεση του εργατικού λαϊκού κινήματος.

Δυο χρόνια τώρα η κυβέρνηση προσπαθεί να εφαρμόσει πολιτική απελευθέρωσης των πλειστηριασμών. Μαζί με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την πώληση των «κόκκινων» δανείων και τη «μεταβίβαση» μεγάλου όγκου ακίνητης περιουσίας (σπίτια, γη, επαγγελματικοί χώροι) σε εξευτελιστικές τιμές στα αρπακτικά funds, επιχειρούν να αρπάξουν τους κόπους μιας ζωής των εργαζόμενων για να αυξήσουν την κερδοφορία τους. Θα πριμοδοτηθεί έτσι για άλλη μια φορά το τραπεζιτικό κεφάλαιο για να παίξει το ρόλο του στην καπιταλιστική ανάκαμψη, στην πλάτη των εργαζομένων και ολόκληρης της κοινωνίας.

Η ολοκληρωτικής έμπνευσης τροπολογία που ψήφισε η κυβέρνηση, με τη συνδρομή της μνημονιακής αντιπολίτευσης, ότι αποτελεί ιδιώνυμο αδίκημα που τιμωρείται αυτόματα με τρεις μήνες και πάνω, η συμμετοχή σε κινητοποιήσεις για την αποτροπή της αρπαγής λαϊκής κατοικίας εκφράζει σαφέστατα τον πανικό της από το μαζικό λαϊκό κίνημα που υπερασπίζεται σθεναρά τη λαϊκή στέγη. Συνάμα, εκφράζει και μια πρόθεση περαιτέρω διολίσθησης σε ένα καθεστώς περιορισμού των λαϊκών ελευθεριών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ως τέτοια θα αντιμετωπιστεί από το κίνημα!

Οι εργαζόμενοι, τα κινήματα κατά των πλειστηριασμών δηλώνουν πως δεν τρομοκρατούνται ούτε από τη χρήση των ΜΑΤ ούτε από την ποινικοποίηση των εργατικών και κοινωνικών αγώνων. Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος της κυβέρνησης αποτελεί άλλη μια αιτία να φουντώσει η παρουσία του κινήματος στα ειρηνοδικεία και όπου διενεργούνται πλειστηριασμοί, για να ακυρώσουμε στην πράξη κάθε προσπάθεια της υφαρπαγής της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Με συντονισμό και οργάνωση, να ακυρώσουμε και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς με νέες ενωτικές κινητοποιήσεις.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση: Κάτω τα χέρια από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment