PeristeriNews.gr
Απόψεις

Ν. Ζούτσος: Αστυνομοκρατία και πολιτική βία


Σ’ όλη τη χώρα δυναμώνει το κίνημα κατά των Πλειστηριασμών από κοινωνικές και πολίτικες συλλογικότητες που αντιδρούν στην αρπαγή της πρώτης κατοικίας και της λαϊκής περιουσίας, όχι των απατεώνων βιομηχάνων και επιχειρηματιών, όπως ψευδώς διαδίδουν κύκλοι των συμβολαιογράφων σε διατεταγμένη υπηρεσία, αλλά των μικρεμπόρων, των βιοτεχνών, των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων που το τσουνάμι της οικονομικής ύφεσης, των ληστρικών μνημονίων και της ανεργίας το οδήγησε στη φτωχοποίηση, στην αδυναμία υπεράσπισης της ίδιας τους της ζωής, του σπιτιού που προσπαθούν να στεγάσουν την οικογένεια, τα όνειρά τους..

Οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας το τελευταίο διάστημα μαζικοποιούνται και αντιμετωπίζονταν με έντονη παρουσία της αστυνομίας, με ΜΑΤ, με χρήση χημικών ακόμη και μέσα στα Δικαστήρια..

Είναι όμως πέρα από κάθε δεοντολογία και ξεπερνά την ανοχή μας εικόνες και video από την σημερινή αναίτια επίθεση σε πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στο κέντρο της Αθήνας να διαμαρτυρηθούν για ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς: προκλητική συμπεριφορά, προπηλακισμοί, συλλήψεις και τραυματισμοί ακόμη και δημοσιογράφων – φωτογράφων. 3 προσαγωγές που μετατράπηκαν σε συλλήψεις.. εικόνες από το πολιτικό παρελθόν στην πιο άγρια μορφή τους..

Αυτό το κλίμα τρομοκρατίας και περιορισμού των συνταγματικών ελευθερίων πρέπει να καταδικαστεί απ’ όλους τους πολίτες και τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου καθώς αποτελεί πράξη εκβαρβαρισμού και αντιδημοκρατική εκτροπή προκαλώντας το δημόσιο αίσθημα.

ΑΜΕΣΑ απαιτείται η απελευθέρωση των 3 διαδηλωτών και με πολιτική παρέμβαση των κ. Τόσκα κ Κοντονή ..επίσης να ενεργήσουν τα δέοντα ώστε να αποτραπούν μελλοντικά ανάλογες πράξεις βίας. Σε αντίθετη περίπτωση αναλαμβάνουν την πολιτική ευθύνη.

Τα κοινωνικά κινήματα και οι πολιτικές συλλογικότητες της Αριστεράς περιφρουρούν τη λαϊκή κατοικία, τη λαϊκή περιουσία. Αποτελεί πολιτικό στραβισμό κάθε λογική σπέκουλας και λοιδωρισμού..

ΝΙΚΟΣ ΖΟΥΤΣΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης γύρω από τον θεσμό του «προσωπικού γιατρού» και την κατάργηση του «αγροτικού»

Peristeri News

Με τη Λαϊκή Συσπείρωση: για να μην ξεχνιόμαστε…

Peristeri News

Δικαιώματα και Νομιμότητα στις ελληνικές παραλίες

Peristeri News

Leave a Comment