PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ν. Ζηλανδία: Επιχείρηση για την απομάκρυνση 1.200 εγκλωβισμένων τουριστών


Επιχείρηση για την απομάκρυνση εκατοντάδων τουριστών και κατοίκων από την κωμόπολη Καϊκούρα της Νότιας Νήσου άρχισαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και ο στρατός της Νέας Ζηλανδίας χθες, μια μέρα μετά τον ισχυρό σεισμό τν 7,8 Ρίχτερ που έπληξε την περιοχή.

Η Καϊκούρα, δημοφιλές θέρετρο για εκδρομές με πλοία για την παρακολούθηση φαλαινών, αποκόπηκε εντελώς από τεράστιες κατολισθήσεις γης. Τέσσερα ελικόπτερα της εθνικής άμυνας χρησιμοποιήθηκαν μαζί με πλοίο του ναυτικού για την αεροδιακομιδή των ανθρώπων που έχουν εκλωβιστεί στη περιοχή. Μεταξύ αυτών βρίσκονται και 1.200 τουρίστες περίπου.

new-zealand_kaikoura

Ο Μαρκ Σόλομον, αρχηγός της τοπικής φυλής των Μάορι, Νγκάι Τάχου, η οποία ασχολείται με τουριστικές επιχειρήσεις και ιχθυοκαλλιέργειες, είπε ότι το τοπικό κέντρο συναντήσεων των Μάορι φιλοξενούσε 1.000 άτομα από χθες το πρωί. Πολλοί κοιμήθηκαν στην μεγάλη αίθουσα του κτηρίου ή σε αυτοκίνητα.

Το έργο των σωστικών συνεργείων δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι και η βροχή, ενώ εκατοντάδες μετασεισμοί συνεχίζουν να κλονίζουν την περιοχή.

Η χώρα δέχθηκε επίσης βοήθεια από το αμερικανικό ναυτικό δύο ελικοπτέρων που απογειώθηκαν από αεροπλανοφόρο καθώς και τη βοήθεια του ιαπωνικού στρατού. Σύμφωνα με αξιωματούχο του κινεζικού προξενείου στο Κράισττσερτς, η Κίνα νοίκιασε τέσσερα ελικόπτερα και μετέφερε 40 Κινέζους, κυρίως ηλικιωμένους και παιδιά, από την Καϊκούρα αργά χθες. Άλλοι 60 Κινέζοι θα μεταφερθούν σήμερα.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας, οι σεισμικές δονήσεις έχουν δημιουργήσει 80.000 – 100.000 κατολισθήσεις.

Στο μεταξύ πολλοί εργαζόμενοι άρχισαν να επιστρέφουν στα γραφεία τους στο Ουέλιγκτον, του οποίου το κέντρο είχε κλείσει χθες ώστε να αποφανθεί το δημοτικό συμβούλιο για την ασφάλεια των κτηρίων. Πολλές επιχειρήσεις έχουν ζητήσει από το προσωπικό τους να εργαστεί από το σπίτι του.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment