PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ν.Δ.: Κατάθεση πρότασης για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής


Κατατέθηκε από τη Νέα Δημοκρατία η πρόταση σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση των αιτιών του κλεισίματος των τραπεζών, της επιβολής κεφαλαιακών περιορισμών, της υπογραφής του τρίτου μνημονίου και της ανάγκης νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Όπως προτείνει η Ν.Δ. η Εξεταστική Επιτροπή θα διερευνήσει την ύπαρξη «σχεδίου» εξόδου της χώρας από το ευρώ, έκδοσης παραλλήλου νομίσματος, «κουρέματος» των ομολόγων που διακρατούσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και εισβολής στο Νομισματοκοπείο.

Επίσης, ζητεί να διερευνήσει  αν το «σχέδιο» αυτό, που δήλωσαν ότι προετοίμαζαν  Υπουργοί της προηγούμενης Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ,  ήταν σε γνώση του  πρωθυπουργού, όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται ή αν ενεργούσαν άνευ εντολής του.

Επιπλέον, όπως αναφέρεται στην πρόταση, η Εξεταστική Επιτροπή θα διερευνήσει εάν υπήρχαν προπαρασκευαστικές ενέργειες ή και αρχή εκτέλεσης των σχεδίων αυτών.

Τέλος, «αν η κυβέρνηση γνώριζε ότι θα προέκυπτε «κλείσιμο» των τραπεζών και με τις ενέργειες ή παραλείψεις της επέφερε τη συνέπεια αυτή, δηλαδή την επιβολή κεφαλαιακών  περιορισμών, την υπογραφή του 3ου Μνημονίου και την ανάγκη νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών με όλες τις δυσμενείς συνέπειες για την Ελληνική οικονομία και κοινωνία».

 

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Leave a Comment