PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ν.Δ.: Η κυβέρνηση διαλύει τον κλάδο της ελληνικής οινοποιίας


Την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει ειδικό φόρο κατανάλωσης στο κρασί καταδίκασε ο τομεάρχης Τουρισμού της Ν.Δ. Μάνος Κόνσολας και ξεκαθάρισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα καταψηφίσει τη σχετική διάταξη του πολυνομοσχεδίου.

Κατά τον κ. Κόνσολα η επιβολή ΕΦΚ  0,4 ευρώ ανά λίτρο κρασί, διαλύει τον κλάδο της ελληνικής οινοποιίας και θα έχει αρνητικές συνέπειες στην τουριστική αγορά, που αποτελούσε μια καταναλωτική βάση για το ελληνικό κρασί.

Όπως ανέφερε, η κυβέρνηση συνεχίζει να υπερφορολογεί και τους ελάχιστους εναπομείναντες δυναμικούς κλάδους της οικονομίας μας. Καμία άλλη οινοπαραγωγός χώρα της Ευρώπης δεν έχει επιβάλλει ειδικό φόρο στο κρασί, συμπληρώνει.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. σημείωσε ότι η εξέλιξη αυτή «ενισχύει τα προϊόντα εισαγωγής,  και οδηγεί σε αδιέξοδο 700 οινοποιεία που απασχολούν πάνω από 20.000 εργαζόμενους, προσφέρουν εισόδημα σε 200.000 αμπελουργούς και  σημαντικά φορολογικά έσοδα, αφού ο ΦΠΑ στο κρασί έχει ενταχθεί στον υψηλότερο συντελεστή του 23%».

«Αν ήθελε η κυβέρνηση να αναζητήσει τα έσοδα που της λείπουν θα μπορούσε να τα αναζητήσει με την επιβολή ειδικού φόρου στα εισαγόμενα ποτά και τσιγάρα αλλά και με τη συγχώνευση ή την κατάργηση οργανισμών του δημοσίου», κατέληξε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment