PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ν. Δένδιας: Καθαρή στήριξη της Ελλάδας από τις ΗΠΑ


Μία «ξεκάθαρη θέση, μία καθαρή στήριξη της Ελλάδας» στα ζητήματα της τουρκικής επιθετικότητας ζήτησε από τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στη συνάντησή τους στην Ουάσιγκτον.

Ερωτηθείς για την απάντηση που έλαβε, ο κ. Δένδιας είπε «το σημείωσε. Ζητήσαμε από τις Ηνωμένες Πολιτείες να υπάρχει μία καθαρή γραμμή επικοινωνίας σε περίπτωση που υπάρχει οποιοδήποτε ζήτημα που αφορά τις σχέσεις μας με την Τουρκία, που θα μπορούσε να είναι χρήσιμη η σαφής και άμεση τοποθέτηση των Ηνωμένων Πολιτειών. Το σημείωσαν και θα μας απαντήσουν σχετικά» είπε.

Ο κ. Δένδιας δήλωσε ευτυχής γιατί μια από τις πρώτες του συναντήσεις ως υπουργός Εξωτερικών της νέας ελληνικής κυβέρνησης ήταν με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ, σημειώνοντας πως «ξέρουμε όλοι ότι η στενή σχέση Ελλάδος-Ηνωμένων Πολιτειών έχει μια μεγάλη ζωή, αλλά είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον κάθε φορά να επεκτείνουμε και να εμβαθύνουμε αυτή τη σχέση».

Όπως εξήγησε, με τον ομόλογό του μίλησαν για τον Στρατηγικό Διάλογο μεταξύ των δύο χωρών, για την εμβάθυνση του Διαλόγου αυτού και την περίληψη κι άλλων θεμάτων σε αυτόν. Επίσης, προσκάλεσε τον κ. Πομπέο στην Αθήνα για τη δεύτερη φάση του Διαλόγου, κάτι που «η αμερικανική πλευρά θα το δει με πολύ θετικό τρόπο κι είναι αρκετά πιθανό αυτό να συμβεί το φθινόπωρο».

«Είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για διάφορα θέματα, αλλά κυρίαρχη σημασία είχε – και έχει πάντα – το ζήτημα της τουρκικής επιθετικότητας, τόσο έναντι της Κύπρου, της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, όσο και κατά των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου. Σημειώσαμε, επίσης, τις θετικές προοπτικές που υπάρχουν στα θέματα ενέργειας και στα θέματα συνεργασίας με την Κύπρο και το Ισραήλ, στο πλαίσιο της τριμερούς αυτής σχέσης, όπως επίσης και στα θέματα συνεργασίας με την Αίγυπτο» υπογράμμισε ο Νίκος Δένδιας.

Πομπέο: Πυλώνας σταθερότητας σε Αν. Μεσόγειο-Βαλκάνια η Ελλάδα

Η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια κι ένας σημαντικός σύμμαχος στο NATO, ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, σε ανάρτησή του στο twitter, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Είχα μια καλή συζήτηση με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών @NikosDendias. Η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια κι ένας σημαντικός σύμμαχος στο @NATO. Προσβλέπουμε στη συνέχεια της στενής συνεργασίας μας, για να προωθήσουμε τη σταθερότητα και την ευημερία στην περιοχή» έγραψε ο κ. Πομπέο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στη Θεσσαλονίκη το προσυνέδριο της ΝΔ – Παρουσιάστηκε το έμβλημα των 50 ετών

Peristeri News

Με 159 «ναι» πέρασε το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Υποψήφιοι ευρωβουλευτές με τη Νίκη οι Νίκος Αναδιώτης και Άκης Τσελέντης

Peristeri News

Leave a Comment