PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ν. Δένδιας: Η Ελλάδα δεν διαπραγματεύεται με την Τουρκία


Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, είχε στη Νέα Υόρκη, την ευκαιρία να εξηγήσει στον γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, «τι συμβαίνει στην Ανατολική Μεσόγειο, πως η τουρκική παραβατικότητα δημιουργεί προβλήματα στη σταθερότητα και στην ειρήνη στην περιοχή», αλλά και να τον ενημερώσει σχετικά με την ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία, αντίγραφο της οποίας εθιμοτυπικά του έδωσε.

Παρέδωσε και επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη, με την παράκληση του πρωθυπουργού ο κ. Γκουτέρες να τη διαβιβάσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας, ενώ αντάλλαξε απόψεις και για το μέλλον του Κυπριακού προβλήματος και το πώς θα μπορούσαν να εξελιχθούν τα πράγματα μετά τις τουρκοκυπριακές «εκλογές».

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, σε ερώτηση αν η Αθήνα είναι δυσαρεστημένη από το έγγραφο που προσκόμισε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο κ. Δένδιας απάντησε πως «δεν έχουμε μελετήσει το έγγραφο» και κατά συνέπεια δεν θα μπορούσε μιλήσει για δυσαρέσκεια ή ευαρέσκεια. Επανέλαβε, ωστόσο, τις χθεσινές ανακοινώσεις του υπουργείου Εξωτερικών, δηλαδή ότι «η Ελλάδα δεν διαπραγματεύεται με την Τουρκία. Η Ελλάδα έχει πει ξεκάθαρα ότι διαπραγμάτευση με την Τουρκία μπορεί να υπάρξει μόλις τα τουρκικά πλοία αποχωρήσουν από την ελληνική υφαλοκρηπίδα. Όχι όμως όσο τα τουρκικά πλοία παραμένουν εκεί».

Σε ερώτηση αν είναι στις σκέψεις της Ελλάδας προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας για τις τουρκικές απειλές οι οποίες στρέφονται και κατά της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή, ο υπουργός Εξωτερικών απάντησε πως «η προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας είναι πάντα δικαίωμα οποιουδήποτε μέλους των Ηνωμένων Εθνών, και κατά συνέπεια και της χώρας μας. Το πότε όμως, κάτω από ποιες συνθήκες πρέπει να χρησιμοποιηθεί αυτή η δυνατότητα, αυτό είναι πάντα θέμα το οποίο αποφασίζεται υπό τις συνθήκες της συγκεκριμένης στιγμής».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment