PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ν. Δένδιας: Εθνική ομοψυχία στη δύσκολη στιγμή για την πατρίδα


Ομοψυχία για να μην τεθούν σε κίνδυνο όσα κατάφερε η ελληνική κοινωνία συνέστησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στο μήνυμά του με την ευκαιρία της Πρωτοχρονιάς.

Ομοψυχία για να μην τεθούν σε κίνδυνο όσα κατάφερε η ελληνική κοινωνία συνέστησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας στο μήνυμά του με την ευκαιρία της Πρωτοχρονιάς.

«Η επιτυχής αντιμετώπιση των εθνικών θεμάτων απαιτεί σταθερότητα, αποφασιστικότητα, συνέχεια, αλληλοκατανόηση και συναίνεση» επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, στο μήνυμά του προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Στο ξεκίνημα του νέου έτους η πατρίδα μας περνάει μια δύσκολη στιγμή. Επ’ ουδενί δεν πρέπει να θέσουμε σε κίνδυνο ό,τι κατάφερε η ελληνική κοινωνία, με στερήσεις και θυσίες, μέχρι τώρα. Η καλλιέργεια πνεύματος διχασμού, εσωστρέφειας και μεμψιμοιρίας υπονομεύει τους εθνικούς μας στόχους και προσβάλλει την εθνική ομοψυχία, την οποία έχουμε σήμερα ανάγκη περισσότερο από ποτέ» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Απευθυνόμενος προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εκφράζει την ευγνωμοσύνη του για «τη σημαντική εθνική προσφορά τους, το έτος που πέρασε, μέσα από τις πολυδιάστατες δραστηριότητες» τους «παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αποδεικνύοντας έτσι ότι ο Έλληνας πολίτης μπορεί και πρέπει να αισθάνεται ασφαλής και σίγουρος και συγκεντρώνοντας για μια ακόμη χρονιά, τον θαυμασμό και την εκτίμηση όχι μόνο της ελληνικής κοινωνίας αλλά και των φίλων και συμμάχων της χώρας μας».

Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε και στην πρόσφατη «καθοριστική συμβολή» των Ενόπλων Δυνάμεων στη διάσωση εκατοντάδων επιβαινόντων σε πλοίο στην Αδριατική, «με την αποτελεσματικότητά τους, την αφοσίωση στο καθήκον και την αυτοθυσία που επέδειξαν, κάτω από τις πλέον αντίξοες συνθήκες».

«Σε ένα ρευστό και ευμετάβλητο γεωπολιτικό περιβάλλον, υψηλών απαιτήσεων, περιρρέουσας αστάθειας και εθνικών υποχρεώσεων, και παρά την οικονομική κρίση, διατηρήσαμε την αμυντική ικανότητα και την αποτρεπτική μας ισχύ και αποδείξαμε ότι η Ελλάς μπορεί να ανταποκριθεί στο στρατηγικό της ρόλο, που η γεωγραφική θέση, η ιστορία και o πολιτισμός της, επιτάσσουν.

Τη νέα χρονιά, οι Ένοπλες Δυνάμεις, τασσόμενες όπως πάντα στην πρώτη γραμμή, αφοσιωμένες στην υψηλή τους αποστολή, θα λειτουργήσουν ως πυλώνας για την προαγωγή της εθνικής προσπάθειας για ειρήνη, ασφάλεια και σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων» εγγυάται και εύχεται: «Ο Θεός να μας δίνει δύναμη και αντοχές για να ανταπεξέλθουμε στα δύσκολα και για να είμαστε περισσότερο χρήσιμοι στην Ελλάδα μας».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment