PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ν. Βούτσης: Ο Σόιμπλε διεκδικεί ρόλο υπερυπουργού


Στην εκτίμηση ότι ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας διεκδικεί ρόλο υπερυπουργού προχώρησε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σχολιάζοντας ότι ο τρόπος που συμπεριφέρεται ο κ. Σόιμπλε «δεν μπορεί από το να τυγχάνει απάντησης».

«Δεν είναι δυνατόν, άτυπα αλλά και τυπικά πλέον, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ να διεκδικεί ρόλο υπερυπουργού Οικονομικών και μάλιστα σε κρίσιμα πολιτικά ζητήματα, κάνοντας προβλέψεις και εκτιμήσεις, αλλά και δίνοντας τον χρησμό του -επιτρέψτε μου να πώ- δημόσια, πριν από τη συνεδρίαση οποιουδήποτε οργάνου, θεσπισμένου ή λιγότερο θεσμικού, όπως το Eurogroup, προκειμένου να προκαλεί εντυπώσεις», ανέφερε ο κ. Βούτσης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 984, ο πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε αναμενόμενη την επανέναρξη του διαλόγου για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, τονίζοντας ότι δεν απαιτούσε ιδιαίτερη άδεια από τους δανειστές η έκτακτη παροχή της κυβέρνησης, η οποία είχε προβλεφθεί στον προϋπολογισμό.

Ερωτηθείς αν θα πρέπει να γνωστοποιηθεί το περιεχόμενο της απαντητικής επιστολής του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στους θεσμούς, ανέφερε πως «ούτως ή άλλως, τέτοιες επιστολές συνήθως διαρρέουν από τις Βρυξέλλες».

Ο κ. Βούτσης εμφανίστηκε, τέλος, αισιόδοξος ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει σύντομα, ενώ αναφορικά με τον ρόλο του ΔΝΤ είπε ότι θα μπορούσε να είναι συμβουλευτικός.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment