PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ν. Βούτσης: Δεν θα ψηφιστούν προληπτικά μέτρα


Από τη Βουλή θα περάσει όχι μόνο ο μηχανισμός αυτόματης διόρθωσης, αλλά και η διαχείριση του μηχανισμού, τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα υπάρξει ψήφιση προληπτικών μέτρων.

Παράλληλα, η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής στη σημερινή της συνεδρίαση αποφάσισε την ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου το Σαββατοκύριακο. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία η απόφαση, καθώς διαφώνησε η αντιπολίτευση. Η Ν.Δ. εκτίμησε ότι γίνεται Σαββατοκύριακο για να μην υπάρξουν κινητοποιήσεις και γενικευμένη συζήτηση.

Μιλώντας με δημοσιογράφους, ο Ν. Βούτσης ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξει ψήφιση προληπτικών μέτρων. «Έχουμε πει ότι σ’ αυτή την Βουλή μέτρα συγκεκριμένα εκ προοιμίου, προληπτικά μέχρι το 2018, δεν πρόκειται να έρθουν για ψήφιση», ανέφερε. «Δεν πρόκειται να πούμε ότι μόνος του ο υπουργός Οικονομικών μπορεί να κάνει ό,τι θέλει» υπογράμμισε και επικαλούμενος το παράδειγμα του Γ. Παπακωνσταντίνου, με την εξουσιοδότηση που έλαβε το 2010 μετά την ψήφιση του πρώτου μνημονίου, είπε ότι «αυτό είναι αντισυνταγματικό». «Μη ζούμε με την ιδέα ότι είναι ένας αυτοματισμός που θα περάσει έξω από το κοινοβουλευτικό σύστημα» δεσμεύθηκε ο πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος διέψευσε τα σενάρια ότι θα ζητηθεί να υπάρξει αυξημένη πλειοψηφία για τη συμφωνία της αξιολόγησης: «Δεν το έχει προτείνει κανείς. Δεν παρακαλάμε κανέναν να ψηφίσει».

Για τη διαπραγμάτευση ο κ. Βούτσης επεσήμανε ότι «υπάρχει κλίμα αισιοδοξίας, μία αλληλοκατανόηση και κατανόηση μεγαλύτερη απ’ ό,τι στο παρελθόν. Με το ΔΝΤ έχει διευκρινιστεί ότι δεν είμαστε εμείς το εμπόδιο, αλλά η διαφωνία του με τους θεσμούς για τα υπόλοιπα θέματα».

Επισημαίνεται ότι ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στις διαρροές στα Wikileaks, υπογραμμίζοντας ότι επιβεβαιώθηκαν οι διαρροές. «Αυτό βγάζει μάτι, ότι υπήρχε ένας σχεδιασμός που επιβεβαιώνεται από την πορεία των πραγμάτων», τόνισε και πρόσθεσε: «Έχει πολύ μεγάλη σημασία η επιβεβαίωση αυτών που δημοσιεύθηκαν. Τα υπόλοιπα έχουν σχέση με άλλα, με μυστικές υπηρεσίες που δεν θέλω να έχω σχέση».

Ουσιαστικά ο πρόεδρος της Βουλής πήρε αποστάσεις από την αναφορά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Θανάση Πααχριστόπουλου κατά τη συζήτηση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, ότι η κυβέρνηση άφησε τον διάλογο να διαρρεύσει.

Όσον αφορά το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο, ο πρόεδρος της Βουλής είπε πως, αποτελεί την πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και το φορολογικό στις παρούσες συνθήκες, δεν αποτελεί προαπαιτούμενο για το Eurogroup, αλλά είναι μέρος της συμφωνίας και η κυβέρνηση πιστεύει ότι ενισχύει τις θέσεις των εκπροσώπων της. «Ακολουθήσαμε την κανονική διαδικασία, που κράτησε 15 μέρες. Θα ήταν πιο καλό να μεσολαβούσαν 2-3 μέρες από την Επιτροπή έως την Ολομέλεια, αλλά είναι μία διαδικασία που έχει ακολουθηθεί» ανέφερε.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment