PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ν. Βούτσης: Δεν αισθάνομαι ίχνος ενοχής


«Δεν αισθάνομαι ούτε ίχνος ενοχής και ευθύνης, είτε προσωπικά είτε με τη θεσμική μου ευθύνη είτε ως πλειοψηφία, ότι πρέπει να είμαστε απολογούμενοι για τον ισχυρισμό ότι γίναμε ίδιοι και κρατήσαμε το ίδιο καθεστώς το οποίο υπήρχε στη Βουλή, ως προς το ζήτημα των εργασιακών σχέσεων», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, εν μέσω των επικρίσεων που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ για τις μετατάξεις συγγενών και φιλικών προσώπων στο κοινοβούλιο.

Μιλώντας στη Βουλή ο κ. Βούτσης ανέφερε πως όσο και αν συνεχιστεί «η ανθρωποφαγική τακτική», ο ίδιος δεν πρόκειται να απαντήσει διαρρέοντας λίστες ονομάτων εργαζομένων στη Βουλή, καθώς η απάντηση είναι «το αποτύπωμα που αφήνουν οι θεσμικές ρυθμίσεις που πέρασαν στο Κανονισμό και εφαρμόζονται».

«Έγινε μια εξαιρετικά σημαντική προσπάθεια επί τέσσερα χρόνια να αλλάξει ουσιαστικά, με τομές μεταρρυθμιστικές διοικητικού χαρακτήρα, ένα καθεστώς στη Βουλή που, εκ των πραγμάτων, είχε ένα χαρακτήρα απολύτως αμφιλεγόμενο, μεταβατικό, αυθαίρετο. Δεν υπεισέρχομαι σε πολιτική αντιπαράθεση. Δεν υπάρχει συμψηφισμός. Το ζήτημα είναι ότι μπορέσαμε εμείς, αυτά τα χρόνια, με συναίνεση, να κάνουμε τις τομές» είπε.

«Ό,τι και αν γίνει, δεν πρόκειται να δώσουμε λίστες. Για να καταλάβει ο καθένας ποιοι αποσπασμένοι, από που και από πότε, είναι στη διαδικασία της κινητικότητας. Εγώ σέβομαι τον εαυτό μου, τη δημοκρατία, και κυρίως τους ανθρώπους και τις οικογένειες τους» πρόσθεσε.

Εκτίμησε ακόμη ότι «όλος αυτός ο θόρυβος» ξεκίνησε «από μια γνωστή πολιτική και επικοινωνιακή αντίληψη» και «υπήρξε προσπάθεια να χαρτογραφηθούν δύο, τρεις, πέντε, εφτά περιπτώσεις, οι οποίες προφανώς και δεν είναι δυνατό να έχουν απαγορευτικό στο να αξιοποιήσουν τη διαδικασία της κινητικότητας, επειδή είναι ΣΥΡΙΖΑ και οι οποίοι μάλιστα, μερικοί εξ αυτών, είναι αποσπασμένοι από το 2007 και αρκετοί μετά το 2015».

Υποστήριξε επίσης ότι δεν τον ενδιαφέρει καθόλου «να γίνει συμψηφισμός». «Ο λαός δεν ζήτησε αυτό από εμάς. Ο λαός ζήτησε από όλους μας να γίνει τομή σε όλα αυτά τα ζητήματα, και έγινε», επέμεινε ο πρόεδρος της Βουλής και σημείωσε ότι όλες παρεμβάσεις που έγιναν στη Βουλή, ήταν πολύ περιορισμένες και μάλιστα δεν εξάντλησαν τις προβλεπόμενες θέσεις στα οργανογράμματα των υπηρεσιών της Βουλής.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Υποψήφιοι ευρωβουλευτές με τη Νίκη οι Νίκος Αναδιώτης και Άκης Τσελέντης

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τις ενέργειες της Ρωσίας εναντίον αμάχων

Peristeri News

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Leave a Comment