PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ν. Αναστασιάδης: Μεγάλες ελπίδες από τα αποθέματα στην κυπριακή ΑΟΖ


Οι ελπίδες σχετικά με τις γεωτρήσεις για ενεργειακά αποθέματα στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι μεγάλες, αλλά η κυβέρνηση είναι συγκρατημένα αισιόδοξη, δήλωσε σήμερα ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης.

Μιλώντας στο πέμπτο Ενεργειακό Συμπόσιο, στη Λευκωσία, υπό τον τίτλο «Κύπρος: Η νέα ενεργειακή πύλη της Ευρώπης», ο Κύπριος πρόεδρος είπε ότι βασικός πυλώνας της στρατηγικής της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι οι πρωτοβουλίες για αναβάθμιση των σχέσεων με γειτονικά κράτη και επεσήμανε ότι δρομολογούνται συναντήσεις της Κύπρου και της Ελλάδας με Αίγυπτο, Ιορδανία και Ισραήλ.

Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ακόμη ότι τη Δευτέρα θα βρίσκεται στο Παρίσι, όπου θα συναντηθεί με εκπροσώπους της Total, την οποία χαρακτήρισε ενεργειακό εταίρο της Κύπρου.

Τόνισε παράλληλα ότι στα τεσσεράμισι χρόνια της διακυβέρνησής του έγιναν πολλά στον τομέα της ενέργειας και προγραμματίζονται περισσότερα, προσθέτοντας ότι οι στόχοι που τέθηκαν είναι φιλόδοξοι, αλλά ταυτόχρονα υλοποιήσιμοι.

Σημείωσε τέλος ότι ολοκληρώθηκαν τέσσερις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και εντός του 2018 προγραμματίζονται ακόμα τέσσερις-πέντε.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment