PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ν. Αναστασιάδης: Η Άγκυρα ελέγχει την τουρκοκυπριακή ηγεσία


Την εκτίμηση ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, δεν θα επιστρέψει στον διάλογο πριν από το δημοψήφισμα του Απριλίου στην Τουρκία εξέφρασε ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

Σε κοινή συνέντευξη στην αγγλόφωνη εφημερίδα «Cyprus Weekly” και στην τουρκοκυπριακή «Havadis» ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε ότι η Τουρκία ελέγχει την τουρκοκυπριακή ηγεσία, «είτε το παραδέχεται ο κ. Ακιντζί, είτε όχι».

Σχολιάζοντας την τουρκοκυπριακή θέση για την εκ περιτροπής προεδρία, ο Κύπριος πρόεδρος διερωτήθηκε γιατί η τουρκοκυπριακή πλευρά θέτει ζητήματα, στα οποία έχει να δώσει η ελληνοκυπριακή πλευρά, αλλά καθυστερεί τη συζήτηση θεμάτων όπως το εδαφικό και δεν συζητεί καν το θέμα των εγγυήσεων.

Αυτό, πρόσθεσε, αναδεικνύει την αδυναμία της να ανταποκριθεί στις ανησυχίες των ελληνοκυπρίων. Υπάρχει η άποψη ότι όλα τα θέματα της εσωτερικής πτυχής θα πρέπει να κλείσουν, πριν από τη συζήτηση της διεθνούς πτυχής, σημείωσε ο Κύπριος πρόεδρος. Πρόσθεσε όμως ότι «θα πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι σε μία τέτοια περίπτωση, η ελληνοκυπριακή πλευρά θα μείνει χωρίς διαπραγματευτικό χαρτί κατά τη συζήτηση του κεφαλαίου της ασφάλειας».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment