PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ντύθηκε στα λευκά το Μιλάνο


Εικόνες βγαλμένες από χριστουγεννιάτικο παραμύθι αντίκρισαν οι νεαροί πολίτες του Μιλάνου, κάτι που δεν συμμερίστηκαν οι μεγαλύτεροι.

Η πόλη ξύπνησε σήμερα το πρωί «ντυμένη» στα λευκά, ένα φαινόμενο που προκάλεσε φυσικά τον ενθουσιασμό των παιδιών καθώς έσπευσαν να απολαύσουν το απαλό χιόνι, αλλά τη δυσφορία των πολιτών που επιχειρούσαν να πάνε στη δουλειά τους, μετά το αυστηρό χριστουγεννιάτικο lockdown.

Δημοτικοί υπάλληλοι, φορώντας μάσκες, βγήκαν από τα ξημερώματα έξω για να καθαρίσουν με φτυάρια το στρώμα του χιονιού, ύψους 15 εκατοστών, που είχε καλύψει την κεντρική πλατεία Duomo, με την κυκλοφορία στους δρόμους, αν και αραιή, να διεξάγεται μετ’ εμποδίων λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος.

Δέντρα και μαρκίζες καταστημάτων έπεσαν από το βάρος του χιονιού, ένα σπάνιο θέαμα στην πόλη, που δεν συνήθιζε να βλέπει, ακόμα και κατά τη διάρκεια των πιο παγωμένων ετών, ακραία φαινόμενα χιονόπτωσης.

Μια κολώνα στήριξης των γραμμών του τραμ έπεσε πάνω σε μία γυναίκα, τραυματίζοντάς την στο κεφάλι, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Ο επικεφαλής των υπηρεσιών μεταφορών της πόλης Μάρκο Γκρανέλι δήλωσε πως προτεραιότητα των αρχών είναι να απομακρύνουν τα πεσμένα δέντρα και να καθαρίσουν τις εισόδους στα νοσοκομεία, τις υγειονομικές εγκαταστάσεις και τα σημεία διεξαγωγής τεστ κορωνοϊού.

Σφοδρές χιονοπτώσεις πλήττουν μεγάλο τμήμα της βόρειας Ιταλίας, προκαλώντας ακυρώσεις στα δρομολόγια των τρένων και το κλείσιμο του ορεινού δικτύου στην περιοχή του Βένετο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment