PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ντέισελμπλουμ: Ανοίγει ο δρόμος για τη δόση των 2 δισ. και την ανακεφαλαιοποίηση


Η Ελλάδα προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις οι οποίες περιλαμβάνονταν στο πρώτο πακέτο μέτρων που είχε συμφωνήσει με τους πιστωτές της, πράγμα που ανοίγει τον δρόμο ώστε η Αθήνα να λάβει τη δόση των 2 δισ., καθώς και το ρευστό που είναι απαραίτητο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τόνισε το Σάββατο ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντέισελμπλουμ.

Το Euroworking Group (EWG) εξέτασε νωρίτερα το Σάββατο την πρόοδο της ελληνικής κυβέρνησης σε σχέση με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση των δανειακών κεφαλαίων.

«Στη βάση της επιβεβαίωσης της συμμόρφωσης με όσα συμφωνήθηκαν, το EWG συμφώνησε ότι οι ελληνικές αρχές ολοκλήρωσαν το πρώτο πακέτο προαπαιτουμένων και τα αναγκαία μέτρα σε οικονομικό επίπεδο που θεωρούνται απαραίτητα για μια επιτυχή διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών», πρόσθεσε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, επικεφαλής του συλλογικού οργάνου στο οποίο συμμετέχουν οι 19 υπουργοί Οικονομικών των χωρών – μελών της Ευρωζώνης.

«Η συμφωνία ανοίγει τον δρόμο για την επίσημη έγκριση από το Συμβούλιο των Διευθυντών του ESM (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας), τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου, της εκταμίευσης της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ που συνδέεται με τα συγκεκριμένα προαπαιτούμενα», πρόσθεσε ο κ. Ντέισελμπλουμ.

Το πράσινο φως του EWG θα δώσει επίσης στον ESM τη δυνατότητα για εκταμίευση, κατά περίπτωση, των κεφαλαίων που είναι απαραίτητα για την ανακεφαλαιοποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, τόνισε.

Ο ESM έχει ήδη δεσμεύσει 10 δισ. ευρώ για τον συγκεκριμένο σκοπό, ενώ η Ευρωζώνη εκτιμά ότι τελικώς θα χρειαστούν 6 έως 9 δισ..

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment