PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ντάισελμπλουμ: Η στάση της Βρετανίας δεν δείχνει διάθεση για ομαλό Brexit


Η στάση της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου στις συνομιλίες για το Brexit υποδηλώνει ότι η έξοδος της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα είναι ομαλή και συντεταγμένη, δήλωσε ο επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Επιχειρήσεις, επενδυτές και βουλευτές της αντιπολίτευσης στη Μ. Βρετανία λένε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αποσαφηνίσει τη διαπραγματευτική της στάση, καθώς οι υπουργοί έχουν κάνει αντιφατικές δηλώσεις σε βασικά θέματα όπως η πρόσβαση στην ενιαία αγορά.

«Μπορεί να είναι ομαλή και μπορεί να είναι συντεταγμένη, αλλά νομίζω ότι απαιτεί μια διαφορετική αντιμετώπιση από την πλευρά της βρετανικής κυβέρνησης, διότι τα πράγματα που ακούω μέχρι στιγμής δεν συνάδουν με κάτι ομαλό και συντεταγμένο», δήλωσε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε επίσης ότι η Μ. Βρετανία φαίνεται να θέλει τα οφέλη της Ε.Ε. χωρίς να αναλάβει καμία από τις υποχρεώσεις της.

«Εάν η Βρετανία θέλει να έχει πλήρη πρόσβαση στην εσωτερική αγορά, τότε θα πρέπει να αποδεχθεί τους κανόνες και τις ρυθμίσεις που συνοδεύουν την εσωτερική αγορά», δήλωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ, πριν τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε. με τη συμμετοχή του Βρετανού υπουργού Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ.

Ερωτηθείς για το εάν η Μ. Βρετανία θέλει «και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο», ο Ολλανδός πολιτικός απάντησε: «Ήθελα να αποφύγω αυτό το κλισέ, αλλά έχετε απολύτως δίκιο».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment