PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ν/σ για τα ΜΜΕ


Μέσα στον Ιανουάριο η κυβέρνηση θα επιχειρήσει τομή στον ευρύτερο χώρο των ΜΜΕ.

Μέσα στον Ιανουάριο η κυβέρνηση θα επιχειρήσει τομή στον ευρύτερο χώρο των ΜΜΕ σε μια προσπάθεια να υπάρξει μετά από είκοσι χρόνια άναρχου περιβάλλοντος νόμιμη λειτουργία των ηλεκτρονικών ΜΜΕ. Παράλληλα θα προσπαθήσει να διασφαλίσει τον υγιή ανταγωνισμό στο χώρο και να θέσει τέλος στις παθογένειες που προκαλούν στρεβλώσεις στην αγορά.

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Τηλέμαχος Χυτήρης σε συνέντευξη Τύπου, η κρίση στο χώρο δεν αφήνει πολλά περιθώρια για εσφαλμένες κινήσεις και ολιγωρίες, επιδεινώνοντας τα προβλήματα που ήδη γνωρίζαμε πριν αυτή ξεσπάσει, όπως ότι λειτουργούσαν περισσότερα ΜΜΕ από όσα πραγματικά μπορεί να αντέξει ο τόπος και ακόμη ότι λειτουργούν σε ένα άναρχο περιβάλλον.

Η πολιτεία δεν παρεμβαίνει στην ελεύθερη αγορά είπε ο κ Χυτήρης και συμπλήρωσε: «ο ρόλος της είναι ρυθμιστικός και υπηρετώντας τον θα φροντίσει να τακτοποιήσει το συντομότερο δυνατόν το πεδίο των ΜΜΕ διορθώνοντας τόσο τα κακώς κείμενα, όσο και διευκολύνοντας τη μετάβαση στο νέο ψηφιακό περιβάλλον. Για το σκοπό αυτό ερχόμαστε σε συνεννόηση με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη -ιδιοκτήτες, δημοσιογράφους, συναρμόδια υπουργεία- και πολύ σύντομα θα θέσουμε τα σχέδια μας σε δημόσια διαβούλευση».

Ειδικότερα όπως έγινε γνωστό θα υπάρξει νέα κωδικοποίηση του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου και ουσιαστικές αλλαγές στους ισχύοντες νόμους για τα ΜΜΕ, οι οποίοι βέβαια θα αποτελέσουν τη βάση εκκίνησης.

Ήδη στο τέλος του Ιανουαρίου, θα τεθεί σε διαβούλευση το νομοσχέδιο με ρυθμίσεις τόσο για την ψηφιακή τηλεόραση – όπως ο διαχωρισμός του παρόχου περιεχομένου από τον πάροχο δικτύου – όσο και για την ευρύτερη λειτουργία της τηλεοπτικής αγοράς, αφού θα υπάρξουν ρυθμίσεις για να καταστεί δυνατή η συγχώνευση και η δυνατότητα ευρείας συνεργασίας, μεταξύ ραδιοτηλεοπτικών επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment