PeristeriNews.gr
Διεθνή

Νορβηγός τρομοκράτης: «Ήθελα να σώσω την Ευρώπη»


Ο στόχος του ήταν να δώσει ισχυρό μήνυμα στο λαό, να μην καταληφθεί η δυτική Ευρώπη από μουσουλμάνους, να πλήξει το Εργατικό Κόμμα που απογοήτευσε και πρόδωσε τη χώρα…

Ο στόχος του ήταν να δώσει ισχυρό μήνυμα στο λαό, να μην καταληφθεί η δυτική Ευρώπη από μουσουλμάνους, να πλήξει το Εργατικό Κόμμα που απογοήτευσε και πρόδωσε τη χώρα…

Αυτά υποστήριξε στην κεκλεισμένων των θυρών ακροαματική διαδικασία στο Όσλο ο 32χρονος Άντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ, δράστης των τρομοκρατικών επιθέσεων που σόκαραν και προβλημάτισαν τη Νορβηγία και την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Παραδέχθηκε τις πράξεις του, αλλά δεν ανέλαβε την πολιτική ευθύνη, λέγοντας επίσης ότι συνεργάστηκε στο σχεδιασμό με άλλους δύο «πυρήνες».

Ο δικαστής διέταξε την κράτηση του 32χρονου έως τη διεξαγωγή της δίκης σε συνθήκες πλήρους απομόνωσης.

Η ακροαματική διαδικασία -διάρκειας περίπου μίσης ώρας- στο δικαστήριο της νορβηγικής πρωτεύουσας διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών προκειμένου να μην δοθεί στον δράστη βήμα να εκθέσει δημόσια τις ακραίες, ρατσιστικές απόψεις του.

Η Εισαγγελία είχε ζητήσει την προσωρινή κράτηση του δράστη για περίοδο οκτώ εβδομάδων (που μπορεί να παραταθεί), ώστε να προετοιμάσει το κατηγορητήριο για τη βομβιστική επίθεση που μετέτρεψε σε βομβαρδισμένο τοπίο την έδρα της κυβέρνησης στο Όσλο και τη δολοφονική μανία του 32χρονου στο νησί Ουτόγια.

Ο δικαστής Κιμ Χέγκερ αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του αργότερα εντός της ημέρας.

Τηλεοπτικά συνεργεία και πολίτες είχαν κατακλύσει το δρόμο έξω από το δικαστήριο στο κέντρο του Όσλο, όπου οι σημαίες κυματίζουν από την Παρασκευή μεσίστιες

Ορισμένοι διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο σταμάτησαν το αυτοκίνητο, το οποίο θεωρούσαν ότι μετέφερε τον Μπρέιβικ, φώναζαν «καταραμένε προδότη» και χτυπούσαν το καπό. Το Volvo που φέρεται ότι τον μετέφερε συνέχισε την πορεία του μετά την επέμβαση της αστυνομίας.

Ένας νεαρός διαδηλωτής δήλωσε ότι ο Μπρέιβικ φαίνεται πως καθόταν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου περιβαλλόμενος από αξιωματικούς της αστυνομίας.

«Όλοι εδώ τον θέλουν νεκρό» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο ένας από τους τρεις ή τέσσερις ανθρώπους που χτυπούσαν το αυτοκίνητο που φέρεται ότι μετέφερε τον δράστη.

Στη 13:00 (ώρα Ελλάδος) ο πρωθυπουργός, η βασιλική οικογένεια της Νορβηγίας και χιλιάδες άνθρωποι τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των 93 θυμάτων των πρωτοφανών επιθέσεων.

Από το Χρηματιστήριο του Όσλο ως τα αεροδρόμια και τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες, ολόκληρη η χώρα σταμάτησε κάθε δραστηριότητα για να αποτίσει φόρο τιμής στους νεκρούς.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Ερντογάν αποχωρεί από την πολιτική

Peristeri News

Ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια η οπλουργός της ταινίας «Rust»

Peristeri News

Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι στην Οδησσό

Peristeri News

Leave a Comment