PeristeriNews.gr
Διεθνή

Νορβηγία: Πυροβολισμοί σε τέμενος, ένας τραυματίας


Περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε σε τέμενος κοντά στο Όσλο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας άνθρωπος τραυματίστηκε, ενώ ένας ύποπτος βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας.

«Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε. Δεν γνωρίζουμε το πόσο σοβαρά είναι τα τραύματά του. Ένας ύποπτος συνελήφθη. Η αστυνομία έχει σπεύσει στο σημείο» έγραψε η αστυνομία στο Twitter.

Βαριά οπλισμένος ο δράστης στο τέμενος

Ένας λευκός άνδρας, βαριά οπλισμένος, ήταν ο δράστης που συνελήφθη από τις αρχές στο περιστατικό με πυροβολισμούς που σημειώθηκε σε τέμενος κοντά στο Όσλο. Αυτό αποκάλυψε ο υπεύθυνος του τεμένους μιλώντας σε νορβηγικά ΜΜΕ, επιβεβαιώνοντας ότι ένας άνδρας τραυματίστηκε.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο ισλαμικό κέντρο αλ Νουρ στο Μπέρουμ, στα περίχωρα του Όσλο.

«Ένας δικός μας τραυματίστηκε από σφαίρες από έναν λευκό άνδρα, που φορούσε κράνος και στολή» δήλωσε, από την πλευρά του, ο υπεύθυνος του τεμένους Ιρφάν Μουστάκ, στην τοπική εφημερίδα Budstikka. Σύμφωνα με τον Μουστάκ, το θύμα είναι ένας 75χρονος πιστός.

«Ένας άνδρας, με τα χαρακτηριστικά των Νορβηγών, εισέβαλε στο τέμενος, οπλισμένος με μια επαναληπτική καραμπίνα και περίστροφα. Έσπασε μια γυάλινη πόρτα κι άρχισε να πυροβολεί» περιέγραψε ο ίδιος στο τηλεοπτικό δίκτυο TV2.

Σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NRK, η αστυνομία βρήκε όπλα στο τέμενος, ενώ ένας άνθρωπος, που βρισκόταν εκεί, κατάφερε να ακινητοποιήσει τον δράστη προτού φθάσει η αστυνομία.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας της νορβηγικής αστυνομίας (PST) ανέφερε ότι «παρακολουθούν την εξέλιξη των γεγονότων».

«Είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα» επισήμανε στο NRK ο υπεύθυνος επικοινωνίας των PST Μάρτιν Μπέρνσεν.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Leave a Comment