PeristeriNews.gr
Διεθνή

Νορβηγία: Πληρώνει τους πρόσφυγες να φύγουν


Σε ένα νέο μέτρο προχωρά από σήμερα Δευτέρα και για έξι εβδομάδες η Νορβηγική Διεύθυνση Μετανάστευσης (Utlendingsdirektoratet – UDI), προκειμένου να προσελκύσει το ενδιαφέρον των προσφύγων, που το τελευταίο διάστημα έχουν κατακλύσει την Νορβηγία και να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

Σύμφωνα με το πρότζεκτ οι πρόσφυγες που θα καταθέσουν αίτηση επαναπατρισμού θα λάβουν ως «μπόνους» 30.000 κορώνες (3.246 ευρώ), ενώ όπως ανακοίνωσε το UDI, μια οικογένεια με δύο παιδιά θα λάβει 80.000 κορώνες (8.650 ευρώ).

Για την προώθηση του μέτρου έχουν αναρτηθεί αφίσες σε 31 δήμους στην Νορβηγία και η Camilla Wilberg, επικεφαλής της Νορβηγικής Διεύθυνσης Μετανάστευσης δήλωσε ότι: «όσοι ταξίδεψαν στην Νορβηγία με μη ρεαλιστικές προσδοκίες θα έχουν τώρα την ευκαιρία να επιστρέψουν στις χώρες τους και να αρχίσουν μια νέα ζωή».

Η Sylvi Listhaug, υπουργός Μετανάστευσης στην Νορβηγία, δήλωσε ότι το μέτρο χρηματοδότησης των προσφύγων για να επιστρέψουν στις χώρες τους θα κοστίσει στην κυβέρνηση λιγότερα χρήματα από την διαμονή τους σε κέντρα φιλοξενίας.

Προς το παρόν το «μπόνους» θα λάβουν οι 500 πρώτοι πρόσφυγες που θα καταθέσουν αιτήσεις επαναπατρισμού. Το 2014 στην Νορβηγία έφθασαν 11.480 πρόσφυγες, αλλά το 2015 ο αριθμός των προσφύγων «εκτοξεύτηκε» στους 35.358.

Μετά την συμφωνία ΕΕ και Τουρκίας για τους πρόσφυγες, η Νορβηγία συμφώνησε να πάρει 1.500 αιτούντες άσυλο για το 2015 και για το 2016 ενώ θα πάρει και άλλους 1.500 πρόσφυγες προερχόμενους από την Τουρκία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment