PeristeriNews.gr
Διεθνή

Νομιμοποιούν τη μαριχουάνα σε δύο αμερικανικές πολιτείες


Στις πρόσφατες αμερικανικές εκλογές, οι κάτοικοι του Κολοράντο και της πολιτείας της Ουάσινγκτον έσπασαν ένα παλιό ταμπού, ψηφίζοντας υπέρ της νομιμοποίησης της μαριχουάνας για ψυχαγωγικούς λόγους.

Στις πρόσφατες αμερικανικές εκλογές, οι κάτοικοι του Κολοράντο και της πολιτείας της Ουάσινγκτον έσπασαν ένα παλιό ταμπού, ψηφίζοντας υπέρ της νομιμοποίησης της μαριχουάνας για ψυχαγωγικούς λόγους. Πρόκειται για τις πρώτες αμερικανικές πολιτείες που θα αντιμετωπίζουν τις μικρές ποσότητες μαριχουάνας όπως το αλκοόλ και αποτελούν ένα είδος «τεστ» για τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών σε εθνικό επίπεδο. Κανείς δεν ισχυρίζεται όμως ότι θα είναι απλό.

Τις εβδομάδες που ακολούθησαν αυτή την ψηφοφορία στο Κολοράντο, όπου το μέτρο πέρασε με 55%, οι αξιωματικοί που είναι επιφορτισμένοι με την τήρηση της τάξης έστειλαν αντιφατικά μηνύματα. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εξακολουθεί να αντιμετωπίζει την καλλιέργεια και την πώληση μαριχουάνας ως εγκληματική πράξη.

Στο Κολοράντο, πολλοί αστυνομικοί και εισαγγελείς έπαψαν να ασχολούνται με υποθέσεις κατοχής μαριχουάνας. Την ίδια στιγμή, νεαροί άνθρωποι σε άλλες πολιτειες εξακολουθούν να διώκονται για τον ίδιο λόγο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment