PeristeriNews.gr
Πολιτική

«Νικητής ο Αλ. Τσίπρας, χαμένοι ο ελληνικός λαός και η νεολαία»


Η συμφωνία με την οποία έκλεισε ο κύκλος της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος είναι νίκη για τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά ήττα για τον ελληνικό λαό και ειδικότερα για τη νεολαία, σημειώνει ο Σάιμον Νίξον, σε άρθρο του στη Wall Street Journal.

Η μεγάλη νίκη του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ανήλθε στην εξουσία υποσχόμενος να αντισταθεί στις μεταρρυθμίσεις, είναι το γεγονός ότι «προστάτευσε την εκλογική του “πελατεία” από περικοπές», ειδικά σε ό,τι αφορά τον δημόσιο τομέα και τις συντάξεις, μετά την υποχώρηση του ΔΝΤ στο συγκεκριμένο σημείο, τονίζει ο κ. Νίξον, σημειώνοντας ότι ο φόβος για διάλυση της Ευρωζώνης οδηγεί σχεδόν πάντα σε συμβιβασμούς μεταξύ των «19», ακόμη και χωρίς μακρόπνοη οικονομική λογική.

Το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας θεώρησε σημαντικότερη την προστασία του ευρύτερου δημοσίου από περικοπές σε σχέση με μια γενναία ελάφρυνση χρέους δείχνει, σύμφωνα με τον κ. Νίξον, ότι το ζήτημα του χρέους είναι ένα θέμα δεύτερης γραμμής το οποίο χρησιμοποιείται έντεχνα από την ελληνική κυβέρνηση για να αποσπά την προσοχή από τους δισταγμούς της σε ό,τι αφορά τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

«Στην πραγματικότητα, οι ηττημένοι της συμφωνίας είναι ο ελληνικός λαός και ειδικότερα η νεολαία, που θα συνεχίσουν να πληρώνουν τις πολιτικές επιλογές της ελληνικής κυβέρνησης», σημειώνει ο αρθρογράφος, συμπληρώνοντας ότι πλέον οι κ.κ. Τσίπρας και Τσακαλώτος δεν θα μπορούν «να κρύβονται πίσω από την κακή φήμη των προηγούμενων κυβερνήσεων».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment