PeristeriNews.gr
Καιρός

Νεφώσεις, τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες


Βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ στα πελάγη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

Ειδικότερα, στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με τάση εξασθένησης τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κυρίως στα νότια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: Στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί και στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα θαλάσσια τμήματα τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί και στα βόρεια βόρειοι, 4 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς ενισχυόμενοι στα 5 με 6 και στο βόρειο Ιόνιο έως 7 μποφόρ με τάση εξασθένησης τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στην ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από τη νύχτα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Θεσσαλίας.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα βόρεια 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά έως 7 μποφόρ, με τάση εξασθένησης τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις Κυκλάδες.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση και στα ανατολικά θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, οπού μετά το μεσημέρι πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρές στα βόρεια.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί και στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ στα νότια.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Πρόγνωση για αύριο Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Καιρός: Στα δυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά μέχρι τις μεσημβρινές ώρες και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές και κυρίως στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά, καθώς πρόσκαιρα και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής, της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Τα φαινόμενα βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία από το απόγευμα σε βόρειους με την ίδια ένταση. Στα υπόλοιπα, από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες

Peristeri News

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες

Peristeri News

Κυρίως ηλιοφάνεια και σύννεφα

Peristeri News

Leave a Comment