PeristeriNews.gr
Καιρός

Νεφώσεις με τοπικές βροχές που θα εξασθενήσουν


Νεφώσεις με τοπικές βροχές, πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Βαθμιαία από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κυρίως στα ανατολικά και τα νότια και θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα για την εποχή. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Ειδικότερα, στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές που γρήγορα θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά καθώς και τοπικά στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και στα νότια πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Γρήγορα από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά κυρίως της κεντρικής Στερεάς. Γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση στα βόρεια από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, που από το απόγευμα θα περιοριστούν στην Κρήτη και τη νύχτα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Από το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 και βαθμιαία τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 ως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Πρόγνωση για αύριο Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Καιρός: Γενικά αίθριος, με παροδικές νεφώσεις στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, στο Αιγαίο 7 με 8 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές, όμως παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σχεδόν αίθριος καιρός

Peristeri News

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές

Peristeri News

Αίθριος καιρός τη νύχτα τοπικές βροχές

Peristeri News

Leave a Comment