PeristeriNews.gr
Καιρός

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες


Άστατος ο καιρός, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρα και χαλαζοπτώσεις, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά στα ανατολικά ηπειρωτικά και τη Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Ειδικότερα, στην Αττική αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα το μεσημέρι-απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα πιθανόν στα δυτικά να είναι τοπικά ισχυρά, τη νύχτα όμως πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή εξασθένηση από αργά το απόγευμα.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο γρήγορα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν στα ηπειρωτικά να είναι κατά τόπους ισχυρά καθώς και από το βράδυ στις Σποράδες και την Εύβοια.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους από το μεσημέρι και στα ορεινά της Κρήτης πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών όμβρων.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

 

Πρόγνωση για αύριο Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Καιρός: Άστατος με τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά, την Εύβοια, την Κρήτη και πρόσκαιρα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, ενώ μέχρι το μεσημέρι πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε μικρή περαιτέρω πτώση, θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Βροχές, καταιγίδες και σκόνη

Peristeri News

Χαλάει ο καιρός

Peristeri News

Κυρίως ηλιοφάνεια

Peristeri News

Leave a Comment