PeristeriNews.gr
Καιρός

Νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές


Στη δυτική Ελλάδα, τη Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους έντονα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πρόσκαιρα το βράδυ στη δυτική Πελοπόννησο, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7, στα πελάγη τοπικά 8 και πιθανώς το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο 9 μποφόρ. Τη νύχτα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Ειδικότερα, στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και από το απόγευμα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στη Θράκη και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά από τις απογευματινές ώρες. Τις βραδινές ώρες πιθανώς να εκδηλωθούν στο Θρακικό μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά από τις μεσημβρινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και πρόσκαιρα το βράδυ στη δυτική Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, κατά τόπους πυκνές από τις μεσημβρινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου και πιθανώς της δυτικής Στερεάς.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο έως 7 με 8 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η μέγιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Από το βράδυ πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6, βαθμιαία 5 με 7 και από το απόγευμα στα ανατολικά και τα νότια 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το βράδυ πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6, βαθμιαία 5 με 7 και στις Κυκλάδες από αργά το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως από το βράδυ σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Στα νότια νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα βόρεια νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 8 και το βράδυ πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

 

Πρόγνωση για αύριο Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021

Καιρός: Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες και εκ νέου από τις απογευματινές. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας και εκ νέου από τις απογευματινές, οι οποίες θα είναι στα ορεινά της Ηπείρου κατά τόπους πυκνές.

Άνεμοι: Στα δυτικά αρχικά δυτικοί 4 με 6 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοδυτικοί τοπικά 7 και στο Ιόνιο έως 8 μποφόρ. Στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο νωρίς το πρωί και το βράδυ τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά και νότια.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νεφώσεις με τοπικές βροχές

Peristeri News

Νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών

Peristeri News

Βροχές, καταιγίδες και σκόνη

Peristeri News

Leave a Comment